Now Reading:
Grad Krapina nagradila svoje vrhunske učenice i učenike iz osnovnih i Glazbene škole za izuzetna postignuća!
Full Article 4 minutes read

Grad Krapina nagradila svoje vrhunske učenice i učenike iz osnovnih i Glazbene škole za izuzetna postignuća!

Grad Krapina već tradicionalno nagrađuje najbolje učenike iz krapinskih osnovnih škola, ali i Glazbene škole koje su u samome vrhu najboljih škola u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović objasnio je kako je ovo način na koji Grad Krapina pokazuje zahvalnost prema svim tim učenicima i njihovim mentorima.

-Ove nagrade su mala gesta kako bismo svim učenicima i mentorima pokazali da mislimo na njih i da im zahvalimo za trud koji su uložili – rekao je Gregurović.

Svako prvo osvojeno mjesto na natjecanjima dobilo je po 60 eura, svako drugo 50, a svako treće mjesto nagrađeno je s 40 eura. Oni učenici koji su svih osam razreda prošli s prosjekom 5,0 dobili su 100 eura nagrade. Mentori po učeniku nagrađeni su s 50 eura, a ukupan iznos podijeljenih nagrada iznosi 3.500 eura.

Prema riječima gradonačelnika Grad ne dodjeljuje samo nagrade, nego i godinama stipendira učenike i studente. Uz to, unazad deset godina povećavala su se sredstva za stipendije, a uvedeno je i nekoliko različitih kategorija. Također, Grad Krapina izdvaja sredstva i za rad Veleučilišta Hrvatsko Zagorje Krapina, a u proteklih nekoliko godina velika sredstva uložena su i u osnovne škole.

-U OŠ Ljudevit Gaj, koja je zaštićeni spomenik kulture, uređeno je dvorište ispred ulaza u školu, fitness na otvorenom, igrališta, učionica na otvorenom i zamijenjena je kompletna vanjska stolarija i veći dio unutarnje. Ove godine se planira rekonstrukcija i zamjena tornjeva, a iznos rekonstrukcije će iznositi oko 100 tisuća eura – kazao je gradonačelnik i osvrnuo se na drugu krapinsku osnovnu školu:

-U OŠ Augusta Cesarca u posljednjih je nekoliko godina uloženo oko 2 milijuna kuna za zamjenu kompletnog krovišta. Napravljena je kompletna rekonstrukcija okoliša škole, parkirališta, igrališta, a prije nekoliko dana otvoreno je i igralište za odbojku na pijesku. Ova škola prijavljena je i u program cjelodnevne nastave gdje ćemo radi većeg broja učionica morati pregraditi učionice, a planira se i dogradnja škole – poručio je Gregurović.

U školskoj godini 2022./2023. u natjecanja se je uključilo ukupno 28 učenika iz krapinskih osnovnih škola kojima je gradonačelnik Gregurović uručio priznanja, odnosno pohvalnice i nagrade Grada Krapine.

Učenik 7. razreda OŠ Augusta Cesarca Karlo Ovčarić osvojio je drugo mjesto na natjecanju iz robotike u županiji.

-Osjećam se ponosno što sam tu. Robotika je zanimanje budućnosti, a znanje koje ću danas steći može mi pomoći pri zapošljavanju – rekao je Karlo.

Učenica 6. razreda Glazbene škole pri OŠ August Cesarec Dorotea Bosak osvojila je prvu nagradu na natjecanju Mladi Padovec za gitariste, a svaki dan provede sat i pol vježbajući.

-Gitara je jednostavno lijepa i lijepo zvuči. Nagradu nisam očekivala i jako me razveselila, a ona mi mnogo znači jer je nagrada za sav moj uloženi trud – objasnila je Dorotea.

Vlatka Družinec, ravnateljica Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina naglašava kako svake godine nekoliko učenika iz OŠ Ljudevit Gaj prima nagrade od Grada Krapine.

Ovo je rezultat jednog timskog rada – učenika, mentora, učitelja, ali i svakako njihovih roditelja. Ova postignuća podrazumijevaju cjelogodišnji rad i rad izvan nastave. Puno više truda i vremena treba uložiti da bi se takvi rezultati postigli. Međutim, kada imate učenike koji su zainteresirani, koji su motivirani i pokazuju interes u određene sadržaje, vjerujem da učitelju nije problem odvojiti svoje slobodno vrijeme i posvetiti se toj djeci – poručila je Družinec.

Matilda Juričev Žigman, ravnateljica Osnovne škole Augusta Cesarca Krapina istaknula je kako je nagrađivanje učenika uvijek posebno.

-Djeca su uvijek u strahu, uvijek imaju nekakvih predrasuda da su učitelji strogi i kada ih na kraju pohvalite za njihov trud, rad i njihov uspjeh, onda je to nešto najljepše – istaknula je ravnateljica.

Objasnila je Juričev Žigman i veliku ulogu koju imaju učitelji.

-Moraju prepoznati te nekad i selektirati učenike i s njima raditi najviše što mogu, a onda dolazimo do ovih rezultata – zaključila je ravnateljica.

mdjak/sjever.hr
04.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.