Now Reading:
Vijećnici Grada Klanjca uz novi proračun vrijedan 4,6 milijuna eura donijeli i odluku o proglašenju grada sigurnim mjestom za žene!
Full Article 2 minutes read

Vijećnici Grada Klanjca uz novi proračun vrijedan 4,6 milijuna eura donijeli i odluku o proglašenju grada sigurnim mjestom za žene!

U maloj dvorani Grada Klanjca u srijedu je održana 10. po redu sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici raspravljali o 11 točaka dnevnog reda. Jedna od važnijih točaka odnosila se na prvu izmjenu proračuna Grada Klanjca za 2023. godinu.

Prema riječima gradonačelnika Zlatka Brleka napravljena je izmjena proračuna, kako gradskih korisnika, Dječjeg vrtića “Kesten” i Kulturnog centra Klanjec te gradske Knjižnice i čitaonice “Antun Mihanović” tako i samog Grada Klanjca. Isto tako, napravljena je i izmjena programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada.

– Što se tiče samog gradskog proračuna izmjene su napravljene prije svega zbog dobivenih sredstava na natječajima Fonda solidarnosti za vraćanje u prvobitno stanje naših zgrada, ali i komunalne infrastrukture nakon zagrebačkog odnosno petrinjskog potresa. Naime, uprihodili smo 2,1 milijuna eura iz Fonda solidarnosti, 41.300 eura dobili smo iz LAG natječaja za igralište u Lučelnici, koje smo mi platili te trebamo dobiti povrat. Tu je i konstruktivna obnova Brozove zgrade koja iznosi 1,7 milijuna eura te dva vaučera, jedan od Ministarstva prometa u iznosu od 599 tisuće eura i drugi koji se tiče zagrebačkog potresa, a koji provodi Krapinsko – zagorska županija, u visini od 345 tisuća eura. Novi proračun za 2023. godinu tako iznosi 4.610.711 eura – rekao je gradonačelnik Brlek dodavši kako su svi projekti završeni na vrijeme te se čeka povrat sredstava.

Isto tako, vijećnici su jednoglasnom odlukom donijeli rezoluciju o proglašenju Grada Klanjca sigurnim mjestom za žene, a donesena je i odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za Grad.

jmiklauzic/www.sjever.hr
30.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.