Now Reading:
Međimurski šampioni Stjepan Šarić i Indira Kozar na prijemu kod župana Posavca – “Na najljepši ste način pronijeli ime svog rodnog kraja svijetom”
Full Article 2 minutes read

Međimurski šampioni Stjepan Šarić i Indira Kozar na prijemu kod župana Posavca – “Na najljepši ste način pronijeli ime svog rodnog kraja svijetom”

Nedavno održane Ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade Berlin 2023., u međimurskoj sportskoj povijesti ostaju upisane zlatnim slovima zahvaljujući snazi, vještini i ustrajnosti dvoje sportaša iz Čakovca koji su u svojim kategorijama osvojili medalje. Stjepan Šarić u stolnom tenisu osvojio je zlatnu medalju, a Indira Kozar, osvajačica je brončane medalje.

Međimurski župan Matija Posavec i potpredsjednik Skupštine Ivica Baksa primili su nove međimurske šampione te je župan ponosno istaknuo da su na najljepši mogući način pronijeli ime svog rodnog kraja svijetom.

– Čestitam vam na osvojenim medaljama, zaista ste ih zavrijedili. Nema boljih ambasadora Županije od sportaša, naročito kada su ovako uporni i odlučni da pomiču granice ljudskih mogućnost – rekao je župan.

Stjepan Šarić stolni tenis trenira od djetinjstva, od 13. godine života i dosad je nanizao mnogobrojne sportske trofeje, no berlinsko zlato izmamilo mu je suze radosnice. Osim obitelji, prijatelja i brojnih poklonika, na veliki uspjeh mladih sportaša ponosni su i u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, čiji su članovi.

– Stjepan i Indira marljivo treniraju u našem Stolnoteniskom klubu Putjane, i neizmjerno nas veseli njihov uspjeh na ovoj olimpijadi – dodao je trener Zlatko Murković.

Stjepan i Indira bili su dio hrvatske reprezentacije čiji su članovi osvojili još dvije bronce u jakoj konkurenciji koja je okupila oko 7.000 sportaša iz 190 zemalja svijeta. Olimpijske igre Specijalne olimpijade krče put priznanja i društvenog uključivanja osoba s invalidnošću, osobito osoba s intelektualnim teškoćama, put na kojem još uvijek imamo mnogo posla i koji se osvaja otvaranjem uma i srca.

Direktor Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Marko Vrus, zahvalio je županu na prijemu te na pomoći koju Županija kontinuirano pruža Udruzi.

www.sjever.hr
30.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.