Now Reading:
AKTUALNI SAT KZŽ: Vijećnike najviše zanimao natječaj za direktora Turističke zajednice i da li se traži politički podobna osoba; Župan Kolar odgovorio kako oni ne odabiru ljude prema podobnosti kao što to radi HDZ!
Full Article 4 minutes read

AKTUALNI SAT KZŽ: Vijećnike najviše zanimao natječaj za direktora Turističke zajednice i da li se traži politički podobna osoba; Župan Kolar odgovorio kako oni ne odabiru ljude prema podobnosti kao što to radi HDZ!

U srijedu je u Poduzetničkom centru u Krapini održana 13. Skupština Krapinsko-zagorske županije koja je kao i inače započela aktualnim satom koji je bio relativno kratak odnosno samo su četiri vijećnika postavila pitanja.

Prvo pitanje županu Kolaru postavio je Romeo Vincelj iz Liste grupe birača i predsjedniku TZ-a vezan je uz natječaj za direktora Turističke zajednice, a koji je raspisan nekoliko puta. Vincelj se pita koji su razlozi zašto se ne može izabrati novi direktor ili direktorica.

Župan je odgovorio kako su mu jučer na mail iz Turističke zajednice odgovorili kako su šest puta raspisali natječaj. Na zadnji natječaj u svibnju su se javile dvije osobe koje nisu ispunjavale uvjete. Od šest natječaja tri osobe su imale uvjete za radno mjesto, a na tri natječaja osobe koje su se prijavile nisu imale uvjete. Župan je objasnio da se na turističkom vijeću otvaraju sve prijave i pozovu se potencijalni kandidati koji prezentiraju svoj program te nakon toga turističko vijeće donosi odluku. Sve odluke su donesene jednoglasno osim na jednom vijeću gdje je jedan član bio suzdržan. Nije lako dati nekome takvu instituciju u ruke.

– Mi smo 2013. godine imali u dolascima više od 29 tisuća stranih turista, danas ta brojka iznosi 83 tisuće. Domaćih turista smo imali 42 tisuće, sada ih imamo više od 92 tisuće. U noćenjima smo imali stranih turista 62.840, sada imamo više od 179 tisuća. Također, imali smo 98 tisuća noćenja domaćih turista, a sada ih imamo 189 tisuća. Jedini pokazatelj onoga što radimo je rezultat, a on pokazuje da smo pomno birali ljude koji vode Turističku zajednicu i da ćemo to raditi i dalje – odgovorio je Kolar.

Drugo pitanje postavio je vijećnik iz redova Reformista Davor Kljak koji se osvrnuo na najezdu divljih svinja u Zagorju i štetu koje one nanose, a nanijele su preko 50 tisuća eura štete. Kazao je kako se u ovaj problem trebaju uključiti i i lovački savez i lovce. Prema riječima Kljaka, na jesen se očekuju još veće štete. Kljak apelira na župana da ovaj problem pokrene na višoj instanci, a župan je kazao da se može na ovaj problem preventivno djelovati. Župan je još vijećnika Kljaka zamolio da mailom pošalje popis OPG-ova, a radi se o njih 30, kako bi mogli stupiti u kontakt s njima da im se pomogne i da se spriječe štete do jesenske berbe.

Ana Kruhak iz redova HDZ-a postavila je županu pitanje vezano uz projekt u Stubakima i tvrtke Stubaki d.o.o. odnosno zanimalo ju je da li su poznati rezultati natječaja. Župan Kolar joj je odgovorio kako je tvrtka Stubaki d.o.o. dobila negativan odgovor za natječaj te je napravljena žalba, ali i da za sada još nisu dobili odgovor na žalbu. Župan je rekao kako će ova investicija ići i dalje bez obzira na žalbu, ali nekom drugačijom dinamikom. Župan je još dodao kako će kada dobiju odgovor na žalbu, svim vijećnicima poslati odgovor u pisanom obliku.

Vladimir Pleško (HDZ) također se osvrnuo na problematiku imenovanja direktora TZ-a Krapinsko-zagorske županije. Činjenica je da je Zagorje perjanica kontinentalnog turizma, ali to su rezultati prošlog vremena, a bez novih programa imat ćemo problema u idućim godinama, kazao je Pleško. Još je dodao kako su se na dva natječaja javile dvije osobe koje su apsolutno imale sve uvjete ili se čeka da se netko javi tko je više politički podoban.

Župan je na ovo pitanje odgovorio kako je očekivao konstruktivno pitanje, a ne ovo.

-Da smo htjeli nekoga politički podobnoga, odabrali bismo ga još nakon prvog natječaja kako to inače radi HDZ – odgovorio mu je župan te zamolio Pleška da ne podcjenjuje osobe koje se nalaze u turističkom vijeću.

– Prema Masterplanu koji postoji Turistička zajednica radi bez obzira da li je na čelu turističke zajednice direktor i dok se on traži, turistička zajednica i dalje posluje normalnim tijekom kao i u prijašnjem vremenu – napomenuo je Kolar. Župan je još dodao kako vjeruje da će se u dogledno vrijeme izabrati direktor ili direktorica turističke zajednice kako bi se turizam nastavio i dalje razvijati.

msopek/www.sjever.hr
28.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.