Now Reading:
Sportskim aktivnostima 120 vrtićaraca u Krapini otvorene 22. “Ljetne Aqua Vivae sportske igre učenika”
Full Article 3 minutes read

Sportskim aktivnostima 120 vrtićaraca u Krapini otvorene 22. “Ljetne Aqua Vivae sportske igre učenika”

U sportskoj dvorani Srednje škole Krapini u utorak su raznim sportskim aktivnostima 120 vrtićaraca s područja Krapinsko – zagorske županije, otvorene 22. po redu “Ljetne Aqua Vivae sportske igre učenika”.

Cilj manifestacije je edukacija i razvijanje pozitivne atmosfere i afirmacije djece i mladeži u smjeru sporta i prijateljstva, kao alternativa raznim oblicima ovisnosti i destrukcije, a događanje se odvija u organizaciji Društva sportskih igara učenika.

Kako je istaknuo predsjednik Društva, Nenad Sikirica sve godine do sada igre su okupile više od 20 tisuća djece, a kako je dodao, osnovna ideja je ostala ista, a to je da djeca po završetku nastave svoje slobodno vrijeme iskoriste za razne sportske aktivnosti.

– Smatramo da je sport možda najbolja alternativa za trošenje vremena na način da ipak brinemo o zdravlju i svemu ostalome – rekao je Sikirica te objasnio kako nakon današnjeg otvorenja po centrima kreću natjecanja te će se zadnja tri dana oko 500 najboljih učenika i učenica okupiti u Krapinskim toplicama na završnici manifestacije, a gdje će biti dodijeljene i nagrade najboljima.

Mladi se imaju priliku natjecati u 13 različitih sportova, a kako je otkrio Sikirica, najveća je zainteresiranost za nogomet odnosno futsal, ali i za odbojku na pijesku, košarku i rukomet. Ostali sportovi su uglavnom individualni – stolni tenis, šah, biciklizam, sportovi na vodi, a sudjelovat će i navijačke skupine. Uz sportski dio mladima će biti održano i predavanje o ovisnostima.

Također, za svu je djecu s područja čitave Krapinsko – zagorske županije organiziran besplatan prijevoz na sportska druženja.

– Čitava organizacija funkcionira izvrsno. Naime, do sada smo već organizirali jedan zimski i proljetni dio, tako da smo do sada već imali 947 učenika unutar projekta. Nažalost, interes je s godinama manji pa smo tako nekada imali preko 1600 djece, a sada ako dođemo do 1000 je dobro. Svakako je razlog tome i manji broj djece, a nekako postoji i manja želja za sportom na što svakako trebamo prevenirati – pojasnio je Sikirica.

Otvorenju Sportskih igara prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je naglasila kako sve sportske aktivnosti koje se provode u društvu te vani na svježem zraku, promoviraju zdrave stilove života.

– Ne samo da se sportom prevenira moguća pretilost, nego i mnoge druge različite bolesti u kasnijoj životnoj dobi i ono što je jako važno – bavljenjem sportom i tjelesnom aktivnošću na najbolji način preveniramo i kasniju eventualnu zlouporabu opojnih droga i općenito bilo kakvih opojnih sredstava. Stoga Krapinsko – zagorska županija zaista dugi niz godina, koliko traju ove sportske igre naših učenika i učenica naših škola, podržava ovu sjajnu manifestaciju i ove sjajne aktivnosti – rekla je zamjenica Petek dodavši kako sve to doprinosi tome da se djeca i roditelji osvijeste koliko je važna tjelesna aktivnost za naše zdravlje, kako mentalno tako i psihičko.

jmiklauzic/www.sjever.hr
27.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.