Now Reading:
Stižu stotine tisuća eura na sjever Hrvatske. Gradit će se na sve strane – a evo gdje i što!!!!
Full Article 4 minutes read

Stižu stotine tisuća eura na sjever Hrvatske. Gradit će se na sve strane – a evo gdje i što!!!!

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sredstva za projekte za veliki broj općina i gradova, a među njima dobar dio sredstava stiže na sjever Hrvatske.

Općina Vratišinec dobiva 40 tisuća eura za izgradnju pješačke staze, kao i Općina Koprivnički bregi u Podravini koja je dobila za istu namjenu 23 tisuće. Općina Dubravica dobila je 25 tisuća eura, također za izgradnju nogostupa, u Kumrovečkoj ulici.

Općina Visoko u Varaždinskoj županiji će sa 27 tisuća eura urediti parkiralište u blizini mjesnog groblja, dok će Općina Cestica u istoj županiji sa 40 tisuća eura modernizirati nerazvrstanu cestu prema naselju koje se nalazi na samoj granici.

Donja Dubrava u Međimurju dobila je 25 tisuća eura da uredi odvodnju oborinskih voda, a Općina Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji isti iznos za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta kraj novog dječjeg vrtića.

U Zagorje, odnosno u Općinu Gornja Stubica, stiže 26 tisuća eura za obnovu javne rasvjete. Za tisuću eura manji iznos, javnu rasvjetu obnovit će i Općina Klenovnik u Varaždinskoj županiji. Općina Koprivnički Ivanec utrošiti 40 tisuća eura za uređenje nogostupa, dok je Općina Molve za istu namjenu dobila 25 tisuća eura. Koprivničko-križevačka županija dobila je isti iznos za adaptaciju školskog igrališta OŠ Mihovil Pavlek Miškina.

Općina Selnica u Međimurskoj županiji dobila je 25 tisuća eura za izgradnju ulice, dok je iz iste županije, Općina Goričan, dobila 40 tisuća eura za izgradnju tržnice. Deset tisuća eura manje dobila je Općina Orehovica u Međimurju za nastavak izgradnje prometnice.

Općina Bednja u Varaždinskoj županiji dobila je iznos od 40 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta, a Općina Kalnik samo tisuću eura manje za istu svrhu. Općina Jalžabet morati će sa 30 tisuća eura izgraditi pješačku i biciklističku stazu, dok će Zagorska sela, na samoj granici sa Slovenijom, dobiti 25 tisuća eura za izgradnju grobne kuće.

Općina Donji Vidovec u Međimurju iznos od 45 tisuća eura iskoristiti će za izgradnju zgrade dječjeg vrtića, naravno radi se samo o dijelu sredstava za gradnju vrtića. Općini Desinić u Zagorju ide 40 tisuća eura za održavanje nerazvrstanih prometnica, Općini Breznički Hum u Varaždinskoj županiji 29 tisuća za istu stvar te Općini Belica u Međimurju 35 tisuća eura za rekonstrukciju prometnice i izgradnju biciklističke staze.

Općina Petrijanec dobila je jedan od većih iznosa, odnosno 55 tisuća eura, za energetsku obnove objekta “stara škola”, a Općina Kloštar Podravski 32 tisuće za pješačku stazu. Općina Mihovljan 28 tisuća eura uložit će u nerazvrstane ceste, a Općina Mače 16 tisuća eura za javnu rasvjetu. Općina Podturen u Međimurju dobila je 37 tisuća eura za uređenje društvenog doma.

Općina Donja Voća za uređenje nerazvrstanih prometnica dobila je 34 tisuće eura, dok je Općina Kumrovec dobila 25 tisuće eura za javnu rasvjetu. Susjedna Općina Kraljevec na Sutli za uređenje prizemlja zgrade, gdje se nalazi ambulantam dobila je 50 tisuća eura. Međimurska županija dobila je 35 tisuća eura za uređenje pristupa ambulanti u Domašincu. Općina Lobor dobila je iznos od 21 tisuće eura za uređenje dječjeg igrališta kraj osnovne škole u Petrovoj Gori. Općina Petrovsko dobila je 35 tisuća eura za izgradnju nogostupa a Općina Hrašćina 39 tisuća za III. fazu uređenja društvenog doma.

Maruševec u Varaždinskoj županiji iznos od 39 tisuća eura iskoristit će za modernizaciju nerazvrstanih cesta, dok je za istu namjenu Općina Mali Bukovec dobila 35 tisuća eura. Općina Štrigova na granici sa Slovenijom dobila je pojedinačno jedan od najvećih iznosa odnosno 60 tisuća eura za uređenje vidikovca na Mađerkinom bregu.

foto – arhiva

s.kalajdžija/sjever.hr

26.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.