Now Reading:
Koprivničko – križevačka županija nagradila svoje najuspješnije učenike i mentore državnih natjecanja!
Full Article 3 minutes read

Koprivničko – križevačka županija nagradila svoje najuspješnije učenike i mentore državnih natjecanja!

U dvorani Osnovne škole Andrije Palmovića u Rasinji danas je održan svečani prijem koprivničko – križevačkog župana Darka Korena za najuspješnije učenike i mentore koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u školskoj godini 2022./2023. i osvojili jedno od prva tri mjesta.

Kao što je uvodno pojasnila pročelnica Ana Mušlek, u ovoj školskoj godini u KKŽ su županiji provedena 22 županijska natjecanja u znanju i 12 sportskih natjecanja, na kojima je sudjelovao 1.856 učenika i 452 mentora. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja s 28 tisuća eura, a najuspješniji učenici s županijske razine natjecanja pozvani su na državna natjecanja i to ukupno 157 učenika/ekipa.

Učenici KKŽ bili su izuzetno uspješni na državnoj razini natjecanja. Nagrade za jedno od prva tri mjesta osigurane su u iznosu od preko 17 tisuća eura, a raspoređene su na učenike i mentore 16 škola. Ukupno je nagrađeno 20 učenika koji su osvojili prva mjesta, 19 učenika koji su osvojili druga mjesta te šest učenika koji su osvojili treća mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, kao i devet ekipa koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto u ekipnoj konkurenciji te 38 mentora.

Župan Koren čestitao je učenicima, mentorima i ravnateljima na odličnim rezultatima i promociji županije.

– Ovo je veliki dan za sve nas i posebno pozdravljam učenike koji su svojim trudom, zalaganjem, znanjem i marljivošću zaslužili da budu ovdje. Svake se godine veselimo ovom prijemu, koji smo odlučili organizirati u novoj školskoj dvorani u Rasinji, jednoj od njih pet koje su stavljene u funkciju prošle godine. Vjerujem da to najbolje pokazuje koliko smo predani ulaganju u obrazovanje, a ovakvi će sadržaji unaprijediti život cijele sredine u kojoj se nalaze. Čestitam svima koji su primili nagrade koje će im zasigurno biti motivacija da nastave putem uspjeha, a Županija će vam i nadalje biti podrška. Hvala svima koji su doprinijeli ovim odličnim rezultatima – rekao je župan.

Spomenimo i kako su za glazbeni doprinos svečanosti bili zaduženi učenici Dora Marin i Vanja Matijaško. Dora je učenica prvog razreda Glazbene škole Alberta Štrige Križevci koja je na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojila 1. nagradu u kategoriji gitara, a Vanja je učenik prvog razreda Umjetničke škole Fortunat Pintarić koji pohađa Odjel suvremenog plesa i na 61. Državnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga osvojio je 1. nagradu i 1. mjesto u svojoj dobnoj kategoriji, postavši državni prvak i dobitnik Oskara znanja.

Popis nagrađenih učenika i mentora možete pogledati ovdje: Popis_nagrađenih_učenika_i_mentora_2023.doc

www.sjever.hr
20.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.