Now Reading:
Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće, ministar Oleg Butković donio lijepu vijest
Full Article 2 minutes read

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće, ministar Oleg Butković donio lijepu vijest

Svečanim otvorenjem obnovljenog i adaptiranog Sokolskog doma započela je ovogodišnja svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće.

Održana je po prvi put u Sokolskom domu, dvorani koja je prvotno izgrađena 1933. godine, a danas kroz mjeru 7.4.1. pretvorena u novi centar društvenog, kulturnog i sportskog života Murskog Središća.

Među brojnim uzvanicima bili su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, župan Međimurske županije Matija Posavec, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Miljenko Cmrečak, gradonačelnici i načelnici međimurskih gradova i općina, gradova prijatelja iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, direktori javnih poduzeća i brojni drugi uvaženi gosti.

Nakon kratkog filmića s predstavljanjem najsvježijih projekta, sve je okupljene pozdravio gradonačelnik Dražen Srpak, naglasivši kako mu je ovo 17. godina služenja Murskom Središću, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji svih projekata, posebno Vladi Republike Hrvatske koja osigurava sredstva putem EU fondova, te najavivši kandidaturu za još jedan mandat.

Obratili su se još i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Miljenko Cmrečak, župan Međimurske županije Matija Posavec, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Ljubomir Kolarek te potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, koji je donio posebno lijepu vijest i dar, najavivši skoru gradnju južne zaobilaznice Murskog Središće, čime bi sav promet prema industrijskoj zoni zaobilazio ulice u naselju, a što bi ujedno bio i prvi korak ka velikom cilju – zaobilaznici Murskog Središća i mostu na rijeci Muri.

Program je vodio Miljenko Ovčar, a svečanost su pjesmama uveličali Tamara Korunek i Marko Žerjav te mješoviti pjevački zbor KUD-a Mura.

Na svečanoj su sjednici dodijeljene i posebne nagrade. Tako je počasni građanin Grada Mursko Središće postao Željko Medved, nagrada za životno djelo „dr. Jakov Kostović“ pripala je košarkašima KK Rudar, povelja Lapornik Branku Srpaku i NK Štrukovec, a nagrada Magna cum laude Davidu Pahoru i Ivanu Majsenu.

Zahvalnicu gradonačelnika primili su Dragutin Balaž, Vladimir Kukovec, Damir Vrančić, Drutšvo žena Hlapičina, Društvo žena Mursko Središće, Jurica Novak, Marija Sakač i Bojan Kodba.

sjever.hr
27.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.