Now Reading:
Svjetski dan glazbe u Krapinsko – zagorskoj županiji! Dođite na Oro trg i budite dio harmonične glazbene priče!
Full Article 2 minutes read

Svjetski dan glazbe u Krapinsko – zagorskoj županiji! Dođite na Oro trg i budite dio harmonične glazbene priče!

Svjetski dan glazbe obilježit će se ove godine i u Krapinsko – zagorskoj županiji i to po prvi puta u Oroslavju. U srijedu, 21. lipnja na Oro trgu uz članove KUD-a Sloboda nastupit će Ženski zbor te Puhački orkestar koji su pripremili raznovrstan repertoar pjesama.

Dirigent ženskog zbora KUD-a Sloboda je Adam Mokos-Pazman, a moći će se čuti pjesme poput “Golubovi”, “Šala bila, šala bu”, “Lollipop”, “Projdi Vilo” i “Tamo Gdje Je Sve Po Mom”, dok će Puhački orkestar na čelu s dirigentom Markom Bobičancem izvesti popularne skladbe kao što su “Ruže Su Crvene”, “Suza Za Zagorske Brege”, “The Music Of The Night”, “What A Wonderful World” te “The Blues Brothers”.

Bit će tu i gosti iznenađenja, a pozivaju se svi zainteresirani da na poseban način proslave Svjetski dan glazbe i najduži dan u godini. Naime, ideja o slavlju ovoga dana započela je 1976. godine u Francuskoj, a službeno se obilježava pod nazivom Fête de la Musique (Festival glazbe) od 21. lipnja 1982., kao glazbena proslava prvog dana ljetnoga suncostaja. Od tada do danas glazbeni su se susreti i besplatni nastupi amaterskih i profesionalnih glazbenika povodom Svjetskoga dana glazbe i prvoga dana ljeta počeli organizirati u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima.

– Dođite u srijedu u Oroslavje na Oro trg i budite dio ove harmonične glazbene priče. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan – poručuju organizatori.

Foto: Facebook KUD Sloboda

www.sjever.hr
18.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.