Now Reading:
U Varaždinu najavljen peti po redu KVART Festival – pogledajte bogati program za sve generacije
Full Article 3 minutes read

U Varaždinu najavljen peti po redu KVART Festival – pogledajte bogati program za sve generacije

U prostoru P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeni peti po redu KVART festival. Ove će se godine festival održati od 22. do 24. lipnja, i to na dvije lokacije – u dvorištu P4 centra te u Kinu Gaj, a po prvi se puta organizira u suradnji s Pučko otvorenim učilištem Varaždin.

Direktor festivala, Nino Preložnjak, istaknuo je kako je pripremljen zaista bogat program.

– Krećemo s bogatim programom otvorenja festivala. Sa našim suradnicima, Varteksom, pripremili smo takozvani „Varteksov štender”, što znači da ćete svi moći doći i isprobati najnoviju eksperimentalnu liniju i pofotkati se. Nakon toga slijedi ovaj glamurozni dio oko 5. rođendana, pa ćemo tako u 20 sati imati „Neon carpet” gdje ćete moći poželjeti prekrasne želje našem KVART festivalu, pofotkati se i dati izjave. Imati ćemo i live prijenos na društvenim mrežama. U 21 h ćemo imati svečano otvorenje festivala, a u 22 h je plesnjak za sve generacije uz zvukove 70-ih, 80-ih i 90-ih, što će biti i besplatno za sve umirovljenike – rekao je Preložnjak.

Valja istaknuti i neke od zanimljivijih aktivnosti planiranih tijekom tri dana, pa su tu tako i karaoke u ponoć, silent party, beer pong turnir i razno razne aktivnosti. U petak i subotu pripremljeni su bogati glazbeni programi, a ove godine, kako je istaknuo direktor festivala, priliku su odlučili dati i lokalnim glazbenicima. Tako će ove godine na KVART festivalu nastupati Lil Franky, Noa i Electric purge. Od zvučnijih imena tu su 2kitice, Bore Balboa, Ružno Pače, Dino Blunt, Luzeri, Sjena, Tay-Lah, Yugo.wav i dr.

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, Jelena Toth, kazala je kako je KVART festival važan jer obogaćuje listu događanja koja je iz godine u godinu sve veća i bogatija. Upravo zbog toga je ove godine u sklopu manifestacije Ljeta u Varaždinu planirano više od 150 događanja.

– KVART je i ove godine uključen u jedan lijepi događaj koji se razvija u Gradu, a to je Festival varaždinskih dvorišta koji se održava subotom i nedjeljom, i Kvart dvorište, odnosno P4 dvorište, je jedno od 16 dvorišta uključenih u Festival što je rekordna brojka – rekla je direktorica Toth.

Kako je direktorica TZ-a naglasila većina programa u sklopu Festivala dvorišta je besplatan za posjetitelje.

Danijela Vusić, iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, pohvalila je festival – Spoj su nečega što su mladi napravili za građane u najboljim godinama i umirovljenike, odnosno, napravili su jednu sinergiju kakva je u Varaždinu potrebna – rekla je Vusić te dodala kako je KVART festival postao ne samo gradski i županijski događaj, nego sada već i međunarodni.

Ulaznice su u prodaji i dostupne su online na core-event, a fizičke na svim Tisak prodajnim mjestima u Hrvatskoj, Dirty Old Shopu i Rockmark knjižari u Zagrebu. U prodaji su jednodnevne i festivalske. Cijeli program možete pronaći OVDJE.

sjever.hr

15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.