Now Reading:
Konjščina postaje veliko gradilište – započela obnova oštećenih prometnica na više lokacija
Full Article 2 minutes read

Konjščina postaje veliko gradilište – započela obnova oštećenih prometnica na više lokacija

Cijelo područje općine Konjščina trenutno je veliko gradilište, budući da se na više lokacija trenutno provodi ili će ovih dana uslijediti, sanacija prometnica i propusta, za što su osigurana bespovratna sredstva Fonda solidarnosti Europske unije.

Tako je u tijeku asfaltiranje Pionirske ulice i Vukovarske ulice, dok su pak u petak na redu Ulica Drage Božića i Zagorska ulica, a u subotu Ulica Ivice Gluhaka. Kako je objasnila načelnica Konjščine Anita Krok, u ponedjeljak kreće asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Jertovcu, nakon čega će se pristupiti i izgradnji nogostupa te dijela javne rasvjete. Isto tako, u samom centru Konjščine, a prema pravilima struke, slijedi postavljanje ležećih policajaca. Asfaltiranje ceste u Turnišću očekuje se za desetak dana.

-Zahvaljujući prijavi sanacije prometnica na Fond solidarnosti, osigurali smo značajna sredstva za njihovo uređenje. Ogroman je ovo korak u rješavanju prometne infrastrukture na našem području, a čija će realizacija znatno doprinijeti kvaliteti života naših sugrađana. Ono što je u konačnici važno je da ćemo ovim rekonstrukcijama prometnica značajno podići standard i uvjete života, no još je važnije da će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a tu prvenstveno mislim na naše najmlađe – rekla je načelnica Krok.

Također, u tijeku su i radovi na propustu u Gornjoj Konjščini, točnije u naselju Kralji, za čiju su sanaciju sredstva osigurana od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Traje i sanacija drugog propusta – Sušobreg u naselju Jantoleki, a sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti.

-Riječ je o stvarno velikom investicijskom ciklusu koji se odvija na području naše općine, a koji trenutno našim mještanima uzrokuje probleme u prometovanju, stoga ih molim za strpljenje i razumijevanje. Vjerujem kako će nam svima skupa uskoro, kada završe radovi, biti puno ljepše i ugodnije – poručuje načelnica Krok.

S obzirom da kreću radovi aglomeracije u Jertovcu, na Hrkčevom Brijegu i Goričkima, sanacija će se obavljati nakon završetka radova.

-Čekamo završetak aglomeracije kako bi se moglo pristupiti asfaltiranju, a druge dionice za koje građani često pitaju nisu pod nadležnošću Općine Konjščina, nego pod nadležnošću Županijskih ili Hrvatskih cesta– naglasila je Krok.

sjever.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.