Now Reading:
Zagrebačka županija nagradila učenike koji su bili uspješni na državnim natjecanjima
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija nagradila učenike koji su bili uspješni na državnim natjecanjima

Zagrebačka županija nagradila je učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima u aktualnoj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta, te njihove mentore.

Čak 243 učenika te 85 mentora, od Županije je bilo nagrađeno poklon bonovima u iznosu od 70, 100 ili 140 eura. Po prvi puta dodijeljene su i nagrade za uspjehe na međunarodnim natjecanjima, i to u vrijednosti od 150 eura za europsko, te 200 eura za svjetsko natjecanje.

Tim povodom održani je svečani prijem u samoborskom Centru za mlade Bunker, a u ime Zagrebačke županije, čestitke uspješnim učenicima i mentorima uputio je župan Stjepan Kožić, koji je istaknuo kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima.

– Svjesni smo da put do uspjeha zahtijeva mnogo rada, truda, učenja, odricanja. Vi ste se suočili s tim izazovima i pokazali ste iznimnu upornost i snagu. Svatko od vas predstavlja primjer kako se kontinuiranim naporima i predanošću postiže izvrsnost. Vi ste budućnost – rekao je Kožić, dodavši kako je upravo obrazovanje već dugi niz godina prioritet u Zagrebačkoj županiji.

– Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji koja tijekom godina prati i nagrađuje naše uspjehe. Uz osvojene medalje na natjecanjima dolaze i nezaboravna putovanja i druženja, koja su veliki poticaj za daljnje uspjehe – rekao je Roko Marić iz Zaprešića, učenik 2. razreda XV. Gimnazije u Zagrebu, koji je osvojio dvije srebrne medalje i to na Svjetskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj 2022. godine u Kolumbiji, te na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj ove godine u Latviji.

U ime grada domaćina ovogodišnjeg prijema učenika, čestitke je uputio zamjenik gradonačelnice Grada Samobora, Petar Burić, a prijemu je nazočila i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Inače, od ukupno 243 učenika osnovnih i srednjih škola, njih 100 je osvojilo prvo mjesto, 88 učenika dugo, a 55 učenika treće mjesto.

sjever.hr

15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.