Now Reading:
Preko srca do Ureda dječje pravobraniteljice i predsjednika RH! Učenici OŠ Petrijanec na Državnoj smotri građanskog odgoja i obrazovanja
Full Article 2 minutes read

Preko srca do Ureda dječje pravobraniteljice i predsjednika RH! Učenici OŠ Petrijanec na Državnoj smotri građanskog odgoja i obrazovanja

Učenici Osnovne škole Petrijanec krajem su svibnja sudjelovali na Državnoj smotri iz područja građanskog odgoja i obrazovanja koja je održana u OŠ Grigora Viteza u Zagrebu.

Predstavili su humanitarni projekt „Samo se srcem dobro vidi“ u sklopu kojega tijekom cijele godine učiteljice voditeljice projekta Ana-Marija Vincek i Silvija Šreter Petrić provode humanitarne akcije u koje se uključuju učenici, roditelji, učitelji, djelatnici škole pa i lokalna zajednica. Učenici Julija Vinceković, Ante Kovačić, Jana Šipek i Dominik Bogdan svojim su izlaganjem i predstavljanjem projekta državno povjerenstvo ganuli do suza.

Neke od aktivnosti unutar projekta bile su humanitarni božićni sajam, „Putokazi za Afriku“, prikupljanje sredstava za Dječji odjel KBC Zagreb, suradnja s Centrom za odgoj i obrazovanje u Prekrižju… Sve ove hvalevrijedne projekte prepoznala je i dječja pravobraniteljice, gospođa Helenca Pirnat Dragičević, u čiji su se Ured učenici odazvali i nakon predstavljanja projekta sudjelovali u za njih predviđenim radionicama o dječjim pravima, a stvaralački i emotivan doprinos ovom nesvakidašnjem susretu dale su lutkice humanete iz dramske družine u pratnji svoje mentorice Željke Rabuzin.

Nakon posjeta Uredu pravobraniteljice učenici su posjetili Ured predsjednika Republike Hrvatske. Velika je čast i ponos za jednu školu odazvati se na pozivu Predsjedniku RH koji je prepoznao humane aktivnosti i djelovanje njenih učenika i učitelja. Dobili su priliku razgledati prostorije Ureda u društvu njegovih savjetnica koje su učenicima približile rad predsjedničkog Ureda.

Rastemo zajedno, gledamo srcem, mislimo o potrebitima – samo su neke od premisa koje je OŠ Petrijanec utkala u ovogodišnji projekt građanskog odgoja “Samo se srcem dobro vidi”.

sjever.hr
02.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.