Now Reading:
DVD-u Kumrovec isporučena nova vatrogasna oprema vrijedna skoro 45 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

DVD-u Kumrovec isporučena nova vatrogasna oprema vrijedna skoro 45 tisuća eura

Nakon što je Dobrovoljno vatrogasno društvo Kumrovec 17. lipnja prošle godine potpisalo Ugovor s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, ovih je dana DVD-u isporučena vatrogasna oprema i tehnika, financirana iz Fonda solidarnost Europske unije kroz projekt “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 44.775,37 eura, a zahvaljujući tim sredstvima oštećenu, uništenu i rashodovanu opremu te tehniku zamjenili su novom.

– Time smo nadomjestili opremu i tehniku vatrogasnog društva te opremili interventnu postrojbu DVD-a Kumrovec. Zahvaljujemo Europskoj uniji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Upravi za europske poslove, međunarodne odnose i Fondove europske unije na dodijeljenim financijskim sredstvima. Zahvaljujemo i dobavljačima koji su isporučili robu i opremu te sudjelovali i pripomogli u realizaciji ovog projekta – poručili su iz kumrovečkog DVD-a te istaknuli kako je riječ o opremi koja je od iznimnog značaja za njihov operativni rad, ali i uvježbavanje operativnih vatrogasaca.

– Ova će nam oprema omogućiti daljnje operativno djelovanje u svrhu pružanja pomoći, zaštite i sigurnosti našim mještanima, ali i zaštitu operativnih vatrogasaca na intervencijama – poručuju iz DVD-a.

Foto: DVD Kumrovec

www.sjever.hr
28.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.