Now Reading:
TRADICIJA JE NASTAVLJENA U Zlataru održana županijska izložba stoke i konja – šampioni krava Boca i konj Fadil
Full Article 2 minutes read

TRADICIJA JE NASTAVLJENA U Zlataru održana županijska izložba stoke i konja – šampioni krava Boca i konj Fadil

Nakon tri godine pauze zbog korone, u subotu je u Zlataru održana 20. po redu izložba stoke i 22. Izložba konja Krapinsko – zagorske županije, čiji su šampioni krava Boca uzgajivača Božidara Domitrana iz Zlatara te konj Fadil Josipa Vučilovskog iz Petrovskog.

U sklopu izložbe održan je mimohod konjskih zaprega i jahača od Parka hrvatske mladeži do sajmišta, neizostavni Bambino kup te proglašenje šampiona i podjela nagrada. Izložbu su organizirali Krapinsko – zagorska županije, Grad Zlatar, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Turistička zajednica KZŽ, stočarske i konjogojske udruge KZŽ, Udruga uzgajatelja malih životinja “Zagorje” Pregrada i “Zabok 2000”.

Izložbu je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je tom prilikom zahvalila udrugama s područja Krapinsko-zagorske županije koje promoviraju stočarstvo, uzgoj stoke, konja i goveda te samim time promoviraju i Krapinsko – zagorsku županiju.

– Naša županija dugi niz godina kroz svoje poljoprivredne mjere nastoji poticati poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju, a kao organizator sajma koji se tradicionalno održava u Pregradi i Zlataru zapravo na taj način daje veliku podršku stočarskoj proizvodnji. Zahvala udrugama koje su veliki promotori stočarstva u RH i šire, zahvala svim uzgajivačima i uzgajivačicama, a posebne čestitke šampionima. Domaćini su ove godine odnijeli šampionsku titulu za goveda. Čestitke nagrađenima, i svima koji su svojim dolaskom potvrdili da se baviti stočarstvom nije jednostavno, ali je prosperitetno u KZŽ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

www.sjever.hr
27.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.