Now Reading:
Župan Kolar održao koordinacijski sastanak na temu iskorištavanja sredstava Fonda solidarnosti: “I dalje smo u utrci s vremenom, no vjerujem u konačan uspjeh”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar održao koordinacijski sastanak na temu iskorištavanja sredstava Fonda solidarnosti: “I dalje smo u utrci s vremenom, no vjerujem u konačan uspjeh”

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini je u četvrtak održana redovna koordinacija župana i gradonačelnika te načelnika s područja Krapinsko – zagorske županije, na temu provedbe operacija u sklopu Fonda solidarnosti Europske unije, u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije”.

Na sastanku su, na poziv krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, sudjelovali gradonačelnici i načelnici s područja KZŽ te stručnjaci iz same Županije, Zagorske razvojne agencije, Županijske uprave za ceste te općina i gradova. Sa svim korisnicima sredstava iz Fonda solidarnosti utvrđena je dinamika završetka radova i dostave Zahtjeva za nadoknadom sredstava te osiguranje likvidnosti u lipnju. Također, svi korisnici sredstava ponovno su upoznati sa obvezom redovite dostave podataka o izvršenim plaćanjima kako bi se prikupljeni podaci unijeli u platformu za izvještavanje Nacionalnog koordinacijskog tijela i ažurirali svaki dan.

Župan Kolar istaknuo je kako je prošlotjedno loše vrijeme, velike oborine i otvaranje klizišta usporilo dinamiku radova, no da i dalje vjeruje u pozitivan ishod.

I dalje smo u utrci s vremenom, no vjerujem u konačan uspjeh odnosno da ćemo uspjeti na vrijeme završiti radove i ispoštovati sve ugovore – naglasio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove i čelnica provedbenog tijela PT1 Vlatka Mlakar još je jednom naglasila nužnost da, zaključno sa 30. lipnjem ove godine, trošak financiran sredstvima Fonda solidarnosti i nastane i bude isplaćen od strane Korisnika prema izvođačima, dobavljačima i pružateljima usluga.

www.sjever.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.