Now Reading:
Župan Kolar održao koordinacijski sastanak na temu iskorištavanja sredstava Fonda solidarnosti: “I dalje smo u utrci s vremenom, no vjerujem u konačan uspjeh”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar održao koordinacijski sastanak na temu iskorištavanja sredstava Fonda solidarnosti: “I dalje smo u utrci s vremenom, no vjerujem u konačan uspjeh”

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini je u četvrtak održana redovna koordinacija župana i gradonačelnika te načelnika s područja Krapinsko – zagorske županije, na temu provedbe operacija u sklopu Fonda solidarnosti Europske unije, u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije”.

Na sastanku su, na poziv krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, sudjelovali gradonačelnici i načelnici s područja KZŽ te stručnjaci iz same Županije, Zagorske razvojne agencije, Županijske uprave za ceste te općina i gradova. Sa svim korisnicima sredstava iz Fonda solidarnosti utvrđena je dinamika završetka radova i dostave Zahtjeva za nadoknadom sredstava te osiguranje likvidnosti u lipnju. Također, svi korisnici sredstava ponovno su upoznati sa obvezom redovite dostave podataka o izvršenim plaćanjima kako bi se prikupljeni podaci unijeli u platformu za izvještavanje Nacionalnog koordinacijskog tijela i ažurirali svaki dan.

Župan Kolar istaknuo je kako je prošlotjedno loše vrijeme, velike oborine i otvaranje klizišta usporilo dinamiku radova, no da i dalje vjeruje u pozitivan ishod.

I dalje smo u utrci s vremenom, no vjerujem u konačan uspjeh odnosno da ćemo uspjeti na vrijeme završiti radove i ispoštovati sve ugovore – naglasio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove i čelnica provedbenog tijela PT1 Vlatka Mlakar još je jednom naglasila nužnost da, zaključno sa 30. lipnjem ove godine, trošak financiran sredstvima Fonda solidarnosti i nastane i bude isplaćen od strane Korisnika prema izvođačima, dobavljačima i pružateljima usluga.

www.sjever.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.