Now Reading:
Realiziran vrijedan projekt! Novoizgrađenim Centrom za pomoć u kući do kvalitetnije socijalne usluge potrebitim građanima Koprivničko – križevačke županije
Full Article 3 minutes read

Realiziran vrijedan projekt! Novoizgrađenim Centrom za pomoć u kući do kvalitetnije socijalne usluge potrebitim građanima Koprivničko – križevačke županije

U Koprivnici je u petak svečano otvoren novoizgrađeni Centar za pomoć u kući u sklopu projekta vrijednog oko 2 milijuna eura čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Partneri na projektu su Grad Koprivnica i bivši Centar za socijalnu skrb Koprivnica, odnosno Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Koprivnica, a svoj doprinos dala je i PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ.

Otvorenju je prisustvovao koprivničko – križevački župan Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo uspješnom realizacijom projekta koji će doprinijeti unaprjeđenju i većoj kvaliteti socijalnih usluga na području grada i općina koje Društvo pokriva.

– Posljednjih dana svjedočimo velikim projektima u segmentu socijalnih usluga, od otvorenja Obiteljskog centra Koprivnica, završne konferencije projekta sigurne kuće pa do današnjeg otvorenja Centra za pomoć u kući. Sve je to dokaz koliko nam je taj sektor važan, a kroz svoje aktivnosti Županija mnogo toga čini kako bi pomogla građanima kojima je to potrebno. Uz dugogodišnje sufinanciranje programa pomoći u kući i dnevnog boravka, sufinanciramo i smještaj u privatne domove za starije, tu su i projekti u sklopu programa Zaželi u koje je uključena PORA te ostali programi – rekao je koprivničko – križevački župan Darko Koren naglasivši kako je u svemu najvažnija sinergija institucija kako bi se zajednički razvijale kvalitetnije socijalne usluge.

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik GDCK Koprivnica Vjekoslav Štimac, a ravnateljica Društva Adela Sočev pojasnila je kako je riječ o najznačajnijem projektu u povijesti Društva. Cilj je bilo ulaganje u socijalnu infrastrukturu kroz izgradnju i opremanje prostora, kao prevencije institucionalizacije korisnika, a o cijelom procesuizgradnje je prikazan i film. Projektom, odnosno izgradnjom objekta koji ima 32 infrastrukturne jedinice stvoreni su kvalitetniji kapaciteti za socijalne usluge koje pruža Društvo, ali i za razvoj novih socijalnih usluga s ciljem deinstitucionalizacije korisnika.

Riječima podrške projektu obratili su se i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt te gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica osigurao je zemljište na kojemu je objekt izgrađen, a u prizemlju Centra površine 1.200 kvadratnih metara nalaze se pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i dnevni boravak za umirovljenike. Na katu je opremljeno prihvatilište za beskućnike i uredski prostori, a u nastavku skladišni prostor za hranu s hladnom komorom. Pučka kuhinja je opremljena profesionalnim uređajima i spremna za pripremu do 300 obroka dnevno, a uz nju će biti smještena blagovaonica za korisnike. U sklopu projekta nabavljena su i vozila koja će omogućiti lakšu dostavu hrane i upravljanje skladištem, a dodana vrijednost su i zapošljavanja te edukacija i stručna usavršavanja zaposlenika.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

www.sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.