Now Reading:
FOTO: Ovako se promoviraju strukovna zanimanja: učenici iz Koprivničko-križevačke županije prezentirali svoje delicije od koprive, podržao ih i zamjenik Ljubić
Full Article 2 minutes read

FOTO: Ovako se promoviraju strukovna zanimanja: učenici iz Koprivničko-križevačke županije prezentirali svoje delicije od koprive, podržao ih i zamjenik Ljubić

U prostorima Obrtničke škole u Koprivnici u petak je održana završna radionica projekta promocije strukovnih zanimanja u turizmu – „Okusima koprive“ na kojoj su predstavljena predjela, hladna i topla jela te slastice i napitci na bazi koprive.

Radionicu je podržao zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić koji je uz čestitke na uspješno provedenom projektu okupljenima poručio kako je promocija strukovnih zanimanja od velikog značaja.

Projekt pod nazivom Promocija strukovnih zanimanja u turizmu „Okusima koprive“ vrijedan je preko deset tisuća eura i odobren od Ministarstva turizma i sporta s ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam. Prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica, partner Srednja škola Koprivnica, a pridruženi partner Slatke delicije d.o.o.

Glavni cilj projekta je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti, kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva.

U projekt će osim učenika Srednje škole Koprivnica, smjer hotelijersko-turistički tehničar i Obrtničke škole, smjer konobar, kuhar, slastičar u neke radionice biti uključeni i učenici završnih razreda osnovnih škola, kako bi ih se motiviralo da se nakon završetka svog osnovnoškolskog obrazovanja odluče za nastavak obrazovanja u nekom od strukovnih zanimanja. Učenici će sudjelovati u radu projekta kroz izradu jela, slastica i pića na bazi koprive, a isto tako i kroz razne promocijske aktivnosti.

Provedbom projekta potaknut će se i privatni sektor na sudjelovanje u aktivnostima, a pridruženi partner najvažnija je karika pri povezivanju s obrazovnim sektorom jer će učenici dobiti informacije iz prve ruke o tome što se očekuje od njih nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

www.sjever.hr / kckzz.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.