Now Reading:
FOTO: Ovako se promoviraju strukovna zanimanja: učenici iz Koprivničko-križevačke županije prezentirali svoje delicije od koprive, podržao ih i zamjenik Ljubić
Full Article 2 minutes read

FOTO: Ovako se promoviraju strukovna zanimanja: učenici iz Koprivničko-križevačke županije prezentirali svoje delicije od koprive, podržao ih i zamjenik Ljubić

U prostorima Obrtničke škole u Koprivnici u petak je održana završna radionica projekta promocije strukovnih zanimanja u turizmu – „Okusima koprive“ na kojoj su predstavljena predjela, hladna i topla jela te slastice i napitci na bazi koprive.

Radionicu je podržao zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić koji je uz čestitke na uspješno provedenom projektu okupljenima poručio kako je promocija strukovnih zanimanja od velikog značaja.

Projekt pod nazivom Promocija strukovnih zanimanja u turizmu „Okusima koprive“ vrijedan je preko deset tisuća eura i odobren od Ministarstva turizma i sporta s ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam. Prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica, partner Srednja škola Koprivnica, a pridruženi partner Slatke delicije d.o.o.

Glavni cilj projekta je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti, kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva.

U projekt će osim učenika Srednje škole Koprivnica, smjer hotelijersko-turistički tehničar i Obrtničke škole, smjer konobar, kuhar, slastičar u neke radionice biti uključeni i učenici završnih razreda osnovnih škola, kako bi ih se motiviralo da se nakon završetka svog osnovnoškolskog obrazovanja odluče za nastavak obrazovanja u nekom od strukovnih zanimanja. Učenici će sudjelovati u radu projekta kroz izradu jela, slastica i pića na bazi koprive, a isto tako i kroz razne promocijske aktivnosti.

Provedbom projekta potaknut će se i privatni sektor na sudjelovanje u aktivnostima, a pridruženi partner najvažnija je karika pri povezivanju s obrazovnim sektorom jer će učenici dobiti informacije iz prve ruke o tome što se očekuje od njih nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

www.sjever.hr / kckzz.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.