Now Reading:
Kiša će padati još dugo! U Gračacu voda prodrla u 59 kuća, ništa bolje nije ni u Obrovcu, a ostale dijelove Hrvatske tek čeka najgore
Full Article 1 minutes read

Kiša će padati još dugo! U Gračacu voda prodrla u 59 kuća, ništa bolje nije ni u Obrovcu, a ostale dijelove Hrvatske tek čeka najgore

Obilne kiše pogodile su cijelu Hrvatsku, a posljedica toga su poplave koje su ponajviše pogodile Gračac i Obrovac.

Tamo službe intenzivno rade na ispumpavanju vode i saniranju štete.

Kiša u Obrovcu i dalje pada, a vatrogasci se nadaju da će uspjeti u korito Zrmanje kroz noć vratiti veći dio izlivene vode.

U Općini Gračac voda je prodrla u najmanje 59 kuća, no točan broj se ne zna jer vlasnici mnogih kuća ne žive u njima, prenosi 24sata.

Zbog konfiguracije terena Gračac nema mogućnost braniti se zečjim nasipom jer voda prodire iz kraškog podzemlja na mnogim mjestima, a ne iz jednog smjera.

Ugrožena je i Hrvatska Kostajnica, jer vodostaj rijeke Une raste na cijelom toku, pa Sava, u koju se Una ulijeva kod Jasenovca, ne može prihvatiti toliko vode, stoga se očekuje daljnji porast vodostaja, donosi HRT.

Kiša će padati u idućih sedam do deset dana. Bit će sunčanih razdoblja, ali kiša će nastaviti padati te je potreban veliki oprez. No, dok su neki dijelovi Hrvatske su poplavljeni, primjerice, u Istri i Srijemu zabilježen je manjak oborina, piše HRT.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr/vijesti.hrt.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.