Now Reading:
Kiša će padati još dugo! U Gračacu voda prodrla u 59 kuća, ništa bolje nije ni u Obrovcu, a ostale dijelove Hrvatske tek čeka najgore
Full Article 1 minutes read

Kiša će padati još dugo! U Gračacu voda prodrla u 59 kuća, ništa bolje nije ni u Obrovcu, a ostale dijelove Hrvatske tek čeka najgore

Obilne kiše pogodile su cijelu Hrvatsku, a posljedica toga su poplave koje su ponajviše pogodile Gračac i Obrovac.

Tamo službe intenzivno rade na ispumpavanju vode i saniranju štete.

Kiša u Obrovcu i dalje pada, a vatrogasci se nadaju da će uspjeti u korito Zrmanje kroz noć vratiti veći dio izlivene vode.

U Općini Gračac voda je prodrla u najmanje 59 kuća, no točan broj se ne zna jer vlasnici mnogih kuća ne žive u njima, prenosi 24sata.

Zbog konfiguracije terena Gračac nema mogućnost braniti se zečjim nasipom jer voda prodire iz kraškog podzemlja na mnogim mjestima, a ne iz jednog smjera.

Ugrožena je i Hrvatska Kostajnica, jer vodostaj rijeke Une raste na cijelom toku, pa Sava, u koju se Una ulijeva kod Jasenovca, ne može prihvatiti toliko vode, stoga se očekuje daljnji porast vodostaja, donosi HRT.

Kiša će padati u idućih sedam do deset dana. Bit će sunčanih razdoblja, ali kiša će nastaviti padati te je potreban veliki oprez. No, dok su neki dijelovi Hrvatske su poplavljeni, primjerice, u Istri i Srijemu zabilježen je manjak oborina, piše HRT.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr/vijesti.hrt.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.