Now Reading:
Ako želite mlade u nogometu nema više treninga na mokrom terenu i blatu do koljena!!! NK Mladost iz Zaboka odsada ima teren s umjetnom travom
Full Article 4 minutes read

Ako želite mlade u nogometu nema više treninga na mokrom terenu i blatu do koljena!!! NK Mladost iz Zaboka odsada ima teren s umjetnom travom

NK Mladost iz Zaboka od ponedjeljka i službeno ima novi teren sa umjetnom travom koji znači puno bolje uvjete za treniranje i za daljnji napredak kluba. Na samo otvorenje stigao je i predsjednik RH-a Zoran Milanović koji je županu Željku Kolaru otkrio da kada je zadnji puta igrao u Zaboku, doduše kada je bio puno mlađi, da je njegova momčad doživjela poraz 2:1.

Otada puno se toga promijenili a klub sada ima novi teren s umjetnom travom vrijedan gotovo milijun eura.

Župan Kolar je naglasio kako danas bez kvalitetne sportske infrastrukture teško možete mlade dobiti da se bave sportom jer su prošla vremene kada ste djecu mogli pustiti na mokar teren i blato do koljena. Kazao je da takve uvjete više nema niti jedna moderna europska zemlja.

-S obzirom da smo mi članica Europske unije i ako želimo da nam se djeca bave sportom moramo uložiti u sportsku infrastrukturu – kazao je Kolar i nastavio:

-Ovo je danas veliki dan jer nakon Krapine, Zabok je drugo središte koje je dobilo teren s umjetnom travom. Vjerujem da je ovo poticaj i drugim jedinicama lokalne samouprave da to naprave u svojim sredinama. S ovime dolazi i kvaliteta jer Krapinsko-zagorska županija je regija koja nema drugoligaša – kazao je župan dodajući da će ovakvi uvjeti zasigurno stvoriti bazen dobrih igrača.

Na novinarsko pitanje koliko znači dolazak predsjednika Zorana Milanovića Kolar je odgovorio da je to otvorena podrška suradnji jedinica lokalne samouprave i HNS-a koji zajednički ulažu u ovakve terene.

-Stvaraju se uvjeti za jake omladinske škole a to je ključ jer bez jake omladinske škole ne može biti ni jakog prvog sastava – završio je Kolar.

Predsjednik NK Mladost Zabok, Tihomir Vančina, kazao je da se na teren sa umjetnom travom čekalo jako dugo ali da je konačno tu. Dodao je da će sada mladi nogometaši imati odlične uvjete.

-Bez ovakvih ulaganja nema rada u jednom ozbiljnom klubu – kazao je Vančina dodajući da su danas stvoreni preduvjeti za jednu drugačiju Mladost. Pojasnio je da će umjetni teren uz NK Mladost koristiti i NK Dubrava. Inače, škola nogometa NK Mladost broji gotovo 200 članova.

Vrijednost novog terena je gotovo milijun eura dok će rasvjeta omogućiti treniranje u večernjim satima. Što se tiče financiranja nešto više od 4 milijuna kuna uložio je Grad Zabok dok je HNS financirao nabavku umjetne trave i njeno postavljanje.

Predsjednik HNS Kustić kazao je kako je ovo drugi takav teren u KZŽ i da investicija HNS-a iznosi oko 260 tisuća eura. Poručio je kako je to put kojom treba ići a to je suradnja općina i gradova te HNS-a u stvaranju što boljih uvjeta za treniranje novih generacija nogometaša.

s.kalajdžija/sjever.hr 16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.