Now Reading:
Župan Jelić uskoro osniva novu stranku! Ima li u takvoj suradnji mjesta za uspješnog međimurskog župana Matiju Posavca?
Full Article 2 minutes read

Župan Jelić uskoro osniva novu stranku! Ima li u takvoj suradnji mjesta za uspješnog međimurskog župana Matiju Posavca?

Šibensko-kninski župan Marko Jelić za nekoliko dana osnovat će novu političku stranku u kojoj će on biti čelni čovjek. Kako doznaje Večernji list stranka bi se trebala zvati ‘AP’ – Akcija za promjene.

Jelić tvrdi da to nema nikakve veze sa nedavnom “AP” aferom i inicijalima premijera.

A na koga Jelić sve računa u svojoj novoj stranci? Večernji tvrdi da računa na bivšim šefom Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem s kojim je razgovarao o suradnji. Navodno su dogovarali opciju da Vanđelić bude kandidat nove stranke za premijera.

Ono što je nama na sjeveru Hrvatske zanimljivije da se u nekoj mogućnosti suradnje spominje i župan Matija Posavec.

-Ono što se zna je da se na osnivačkoj skupštini očekuje predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, ali i predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić, dok je i dalje upitno što će biti sa suradnjom Jelića i međimurskog župana Matije Posavca za kojeg se također zna da ga Jelić želi kao partnera, ali i pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem za kojeg se čuje kako je ipak odustao od izlaska na parlamentarne izbore – doznaje Večernji a prenosi portal 24 sata.

Da Jelić i Posavec imaju dodirnih točaka, barem kao župani, potvrđuje i nekoliko njihovih posljednjih susreta. Jedan od njih bio je u petak kada je Jelić stigao u Međimurje na manifestaciju Urbanovo. Štoviše, Jelić je bio i gost na svečanoj sjednici u povodu Dana Međimurske županije, a župan Posavec s međimurskim izlagačima na Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu.

Hoće, li dva uspješna župana surađivati ubuduće, vrijeme će uskoro pokazati.

sjever.hr/24sata.hr
12.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.