Now Reading:
Medicinari s velikog prosvjeda poručili: Došli smo vam reći da ćemo zatvoriti bolnice
Full Article 2 minutes read

Medicinari s velikog prosvjeda poručili: Došli smo vam reći da ćemo zatvoriti bolnice

Kao što su i najavili, sindikati medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja organizirali su u četvrtak prosvjed na zagrebačkom Zrinjevcu.

Nakon niza prosvjeda organiziranih ispred brojnih hrvatskih bolnica, na zajedničkom prosvjedu u Zagrebu ponovno su istaknuli zahtjeve za povećanje platnih koeficijenta za najmanje deset posto i poboljšanje uvjeta rada.

Pod geslom “I mi smo zdravstvo” na prosvjedu je oko 1000 sudionika, medicinskih sestara, tehničara i nezdravstvenog osoblja iz cijele Hrvatske, donosi Index.
Organizatori su Hrvatski sindikat medicinskih sestara i Samostalni sindikat zdravstva, koji ističu da su sestre, tehničari i nezdravstveno osoblje potplaćeni, preopterećeni i rade u lošim radnim uvjetima.
Najavili su i štrajk, ako nitko ne reagira na njihove zahtjeve.

-Ako ne bude razuma, spominje se i mogućnost štrajka. Danas kad socijalni dijalog poštuje čista forma, danas sindikati u pregovore ni nemogu krenuti bez štrajka. To je jedini alat koji poslodavci jedino razumiju i jedino uvažavaju. Zato, ljudi borite se, ustrajte i sretno svima. Uspjet ćemo zajedno – poručeno je s prosvjeda, prenosi Index.

Između ostalih, okupljenima se obratio medicinski brat Ivan iz Dubrovnika.
-Vozili smo cijelu noć, dragi ministre, da ti kažemo da te volimo, da nam je bolnica super, da su nam plaće super, da kažemo koliko smo sretni jer uopće imam posao, da ima tko raditi… ali nema! Došli smo vam reći da ćemo zatvoriti bolnice, godinama stavljamo pacijente ispred svog interesa, vrijeme je da počnemo razmišljati o svom zdravlju – poručio je Ivan.

foto: arhiva
sjever.hr/index.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.