Now Reading:
Prijem srebrne karatistice Sadee Bećirović! “Vjerujem da me velike stvari tek čekaju”
Full Article 2 minutes read

Prijem srebrne karatistice Sadee Bećirović! “Vjerujem da me velike stvari tek čekaju”

Hrvatska ženska karate reprezentacija u prvom je kolu pobijedila Srbiju, zatim su prošle velesilu Tursku, a u polufinalu su pobijedile jednu od najjačih reprezentacija – Francusku. U finalu su, nažalost, poražene od Njemačke 0:2.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec ugostio je i prigodno nagradio samoborsku sportašicu – Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor, povodom osvajanja srebrne medalje u ekipnoj kategoriji na prvenstvu Europe održanom od 22. do 26. ožujka ove godine u španjolskoj Guadalajari.

-Ovo je izuzetno velik uspjeh, Sadea Bećirović je i sportašica godine u Zagrebačkoj županiji za 2022. godinu, kao i aktualna prvakinja Hrvatske te joj se na ovaj način želimo zahvaliti na njenim rezultatima i želimo joj dati punu podršku – rekao je Kolarec.

Istaknuo je i da na području Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te preko 1600 trenera, sudaca i delegata.

-Da bismo došli do ovako sjajnih rezultata koji nas smještaju u sam vrh sportske karte Hrvatske bitno je ulagati u infrastrukturu – rekao je Kolarec dodavši da u Županiji postoji više od 200 sportskih objekata te je dodao da je Zagrebačka županija u 2023. godini za sport izdvojila 1,2 milijuna eura.

Srebrna Bećirović ističe da je velika stvar biti drugu godinu zaredom u finalu Europskog prvenstva, zahvalivši Zagrebačkoj županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša.

-U pojedinačnoj konkurenciji sam došla do četvrtfinala gdje sam izgubila od puno iskusnije natjecateljice. Iako je ostao žal za pojedinačnom medaljom, vjerujem da me uz ovakav rad u klubu i ovakvog trenera te uz podršku obitelji koja je uvijek uz mene tek čekaju velike stvari – najavila je Bećirović koja uz profesionalno bavljenje sportom studira i poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Uime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije obratio se predsjednik Vladimir Bregović koji je čestitao Sadei na kontinuitetu u postizanju sportskih rezultata.

-Zajednica teži tome da sportaši iz Zagrebačke županije nemaju potrebu odlaziti u Grad Zagreb ili strane klubove, nego da sve za svoj sportski razvoj dobivaju tamo gdje su se počeli baviti sa sportom – rekao je Bregović.

Foto: zagrebacka-zupanija.hr
sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
03.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.