Now Reading:
Prijem srebrne karatistice Sadee Bećirović! “Vjerujem da me velike stvari tek čekaju”
Full Article 2 minutes read

Prijem srebrne karatistice Sadee Bećirović! “Vjerujem da me velike stvari tek čekaju”

Hrvatska ženska karate reprezentacija u prvom je kolu pobijedila Srbiju, zatim su prošle velesilu Tursku, a u polufinalu su pobijedile jednu od najjačih reprezentacija – Francusku. U finalu su, nažalost, poražene od Njemačke 0:2.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec ugostio je i prigodno nagradio samoborsku sportašicu – Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor, povodom osvajanja srebrne medalje u ekipnoj kategoriji na prvenstvu Europe održanom od 22. do 26. ožujka ove godine u španjolskoj Guadalajari.

-Ovo je izuzetno velik uspjeh, Sadea Bećirović je i sportašica godine u Zagrebačkoj županiji za 2022. godinu, kao i aktualna prvakinja Hrvatske te joj se na ovaj način želimo zahvaliti na njenim rezultatima i želimo joj dati punu podršku – rekao je Kolarec.

Istaknuo je i da na području Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te preko 1600 trenera, sudaca i delegata.

-Da bismo došli do ovako sjajnih rezultata koji nas smještaju u sam vrh sportske karte Hrvatske bitno je ulagati u infrastrukturu – rekao je Kolarec dodavši da u Županiji postoji više od 200 sportskih objekata te je dodao da je Zagrebačka županija u 2023. godini za sport izdvojila 1,2 milijuna eura.

Srebrna Bećirović ističe da je velika stvar biti drugu godinu zaredom u finalu Europskog prvenstva, zahvalivši Zagrebačkoj županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša.

-U pojedinačnoj konkurenciji sam došla do četvrtfinala gdje sam izgubila od puno iskusnije natjecateljice. Iako je ostao žal za pojedinačnom medaljom, vjerujem da me uz ovakav rad u klubu i ovakvog trenera te uz podršku obitelji koja je uvijek uz mene tek čekaju velike stvari – najavila je Bećirović koja uz profesionalno bavljenje sportom studira i poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Uime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije obratio se predsjednik Vladimir Bregović koji je čestitao Sadei na kontinuitetu u postizanju sportskih rezultata.

-Zajednica teži tome da sportaši iz Zagrebačke županije nemaju potrebu odlaziti u Grad Zagreb ili strane klubove, nego da sve za svoj sportski razvoj dobivaju tamo gdje su se počeli baviti sa sportom – rekao je Bregović.

Foto: zagrebacka-zupanija.hr
sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
03.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.