Now Reading:
Predsjednik Milanović odlikovao vatrogasce s područja Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Predsjednik Milanović odlikovao vatrogasce s područja Koprivničko-križevačke županije

Povodom Dana vatrogastva, koji se obilježava na blagdan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, predsjednik Republike Zoran Milanović upriličio je svečani prijam za predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice na kojemu je zaslužnim hrvatskim vatrogascima dodijelio i odlikovanja.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović govorio je o napredovanju vatrogasne službe i kako se oni nose s problemima, životnom opasnošću i izloženošću svojih članova u zaštiti imovine i zaštiti Hrvatske u cjelini.

Za hrvatsko vatrogastvo, predsjednik je rekao da je služba, zanat i profesija koja se u Hrvatskoj razvijala kroz povijest na različite načine, a prema njegovom mišljenju, Hrvatska će postati stvarno i potpuno uređena država onog trena kada će sve službe u državi funkcionirati kvalitetno kao što to danas funkcionira vatrogastvo.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovani su Marijan Kicivoj, vatrogasac u mirovini, koji je kao zapovjednik djelovao u JVP Koprivnica i JVP Đurđevac te Ivan Golubić, također vatrogasac u mirovini, koji je djelovao kao predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Uime odlikovanih vatrogasaca predsjedniku je zahvalio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je rekao kako je za hrvatsko vatrogastvo ovo povijesni dan.

Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku u iznimnim okolnostima u miru, odlikovani su Boris Banjan, Zdenko Brandejs, Ivica Labaš, Dino Kozlevac, Zlatko Križanić, Hrvoje Ostović i Stjepan Simović.

Redom hrvatskog pletera također su odlikovani Valter Drandić, Ivica Čelan, Antun Jelić, Zvonimir Ljubičić, Zoran Smolić, Milan Šulter i posmrtno Stjepan Venus.

Za časnu i uzornu službu Spomenicom domovinske zahvalnosti odlikovani su Slavko Gauš, posmrtno Davor Kovačić, Stjepan Kušan, Zlatko Marciuš, Ilija Turković i Rudolf Zajec.

Foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
03.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.