Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji obilježen Nacionalni dan hitne: „Hitna medicinska služba temelj je zdravstvene skrbi”
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji obilježen Nacionalni dan hitne: „Hitna medicinska služba temelj je zdravstvene skrbi”

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima u nedjelju obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe.

U Koprivnici je obilježavanje ovog važnog dana podržao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima. Njima su djelatnici Zavoda predstavili najnovije aktivnosti hitne medicinske službe, s naglaskom na postupak osnovnih mjera održavanja života.

Župan Koren je predstavnicima Zavoda zahvalio na kvalitetnoj i predanoj brizi za građane u životnim ugrozama, dodavši kako njihova stručnost te ljudski odnos prema pacijentima građanima pružaju osjećaj sigurnosti i zaštite. Dodao je kako je hitna medicinska služba, u koju se u Koprivničko-križevačkoj županiji mnogo ulaže, temelj zdravstvene skrbi. Dokaz tome je i činjenica da u sva tri grada djeluju timovi 2 hitne medicinske službe čime je postignuta ujednačena pokrivenost medicinskim uslugama.

-Kompletno je obnovljen i vozni park Zavoda, s time da prvi u Hrvatskoj imamo najsuvremenije vozilo s automatiziranim nosilima. Sve ove investicije u zdravstvo najbolji su dokaz opredjeljenja Županije podizanju standarda i dostupnosti zdravstvenih usluga – poručio je Koren.

Župan je podržao obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe i na Trgu Josipa J. Strossmayera u Križevcima, dok je djelatnike Zavoda na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu posjetila županijska pročelnica Ljubica Belobrk Flamaceta.

Glavni cilj obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske pomoći jest podizanje svijesti u javnosti o važnosti ranog oživljavanja te edukacija građana o provođenju postupaka oživljavanja sa i bez AVD uređaja, uz naglasak na dostupnosti automatskih vanjskih defibrilatora.

-Svim djelatnicima hitne medicinske službe u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Odjelu hitne medicine u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica još jednom zahvaljujemo na požrtvovnosti te želimo uspješan rad i što manje intervencija, uz iskrene čestitke povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe! – poručuju iz Koprivničko-križevačke županije.

www.sjever.hr / kckzz.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.