Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji obilježen Nacionalni dan hitne: „Hitna medicinska služba temelj je zdravstvene skrbi”
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji obilježen Nacionalni dan hitne: „Hitna medicinska služba temelj je zdravstvene skrbi”

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima u nedjelju obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe.

U Koprivnici je obilježavanje ovog važnog dana podržao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima. Njima su djelatnici Zavoda predstavili najnovije aktivnosti hitne medicinske službe, s naglaskom na postupak osnovnih mjera održavanja života.

Župan Koren je predstavnicima Zavoda zahvalio na kvalitetnoj i predanoj brizi za građane u životnim ugrozama, dodavši kako njihova stručnost te ljudski odnos prema pacijentima građanima pružaju osjećaj sigurnosti i zaštite. Dodao je kako je hitna medicinska služba, u koju se u Koprivničko-križevačkoj županiji mnogo ulaže, temelj zdravstvene skrbi. Dokaz tome je i činjenica da u sva tri grada djeluju timovi 2 hitne medicinske službe čime je postignuta ujednačena pokrivenost medicinskim uslugama.

-Kompletno je obnovljen i vozni park Zavoda, s time da prvi u Hrvatskoj imamo najsuvremenije vozilo s automatiziranim nosilima. Sve ove investicije u zdravstvo najbolji su dokaz opredjeljenja Županije podizanju standarda i dostupnosti zdravstvenih usluga – poručio je Koren.

Župan je podržao obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe i na Trgu Josipa J. Strossmayera u Križevcima, dok je djelatnike Zavoda na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu posjetila županijska pročelnica Ljubica Belobrk Flamaceta.

Glavni cilj obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske pomoći jest podizanje svijesti u javnosti o važnosti ranog oživljavanja te edukacija građana o provođenju postupaka oživljavanja sa i bez AVD uređaja, uz naglasak na dostupnosti automatskih vanjskih defibrilatora.

-Svim djelatnicima hitne medicinske službe u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Odjelu hitne medicine u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica još jednom zahvaljujemo na požrtvovnosti te želimo uspješan rad i što manje intervencija, uz iskrene čestitke povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe! – poručuju iz Koprivničko-križevačke županije.

www.sjever.hr / kckzz.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.