Now Reading:
Varaždinska županija u sanaciju klizišta i asfaltiranje prometnica na područjima općina Martijanec i Jalžabet uložila preko pola milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija u sanaciju klizišta i asfaltiranje prometnica na područjima općina Martijanec i Jalžabet uložila preko pola milijuna eura

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački te njegov zamjenik Krunoslav Lukačić obišli su radove na sanaciji klizišta i asfaltiranju prometnica u naseljima općina Jalžabet i Martijanec.

-U obilasku smo radova na području Općine Jalžabet i Martijanec. Pregledali smo tijek radova. Dio radova je gotov, dio je u tijeku. Izveden je kilometar asfaltnog tepiha na području Općine Jalžabet, a u Jakopovcu uskoro kreću radovi na sanaciji klizišta. Također smo obišli novoprošireni spoj županijske ceste s državnom cestom na području Općine Martijanec, te smo sanaciju klizišta u Gornjem Martijancu gdje su radovi pri kraju. Vrijednost radova u ove dvije općine iznosi više od pola milijuna eura – rekao je Osonjački.

Župan Stričak podsjetio je kako Županijska uprava za ceste provodi niz investicija na području Varaždinske županije, u ovom slučaju na području općina Jalžabet i Martijanec, a koje se odnose na sanaciju klizišta te na presvlačenje postojećih kolnika novim asfaltnim slojem.

-Sve te investicije imaju za cilj da promet u tim područjima učine što sigurnijim, a isto tako da se ta područja mogu i dalje gospodarski razvijati. To nam je svima cilj – napomenuo je župan Stričak.

Na području Općine Martijanec, točnije u Vrbanovečkoj ulici u Gornjem Martijancu u tijeku su radovi na sanaciji klizišta koja su se pojavila nakon potresa. Vrijednost investicije iznosi 160 tisuća eura, odnosno milijun i 200 tisuća kuna.

Predsjednik Županijske skupštine Križanić podsjetio je na dugogodišnju problematiku prometnice između naselja Kelemen i Imbrijovec kojoj je napokon došao kraj.

-Županija se u rješavanje ove problematike uključila s preko milijun i 200 tisuća kuna zahvaljujući kojima smo asfaltirali dva sloja asfalta, tako da je sada riječ o izuzetno dobroj i sigurnoj prometnici koja povezuje ta naselja u općini – rekao je Križanić.

www.sjever.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.