Now Reading:
Učenici Zagrebačke županije pokazali kreativnost, njegovanje tradicije i običaja: Općina Dubravica domaćin županijske smotre zadruga
Full Article 1 minutes read

Učenici Zagrebačke županije pokazali kreativnost, njegovanje tradicije i običaja: Općina Dubravica domaćin županijske smotre zadruga

U sportskoj dvorani Područne škole Pavla Štoosa u Dubravici u četvrtak je održana Županijska smotra učeničkih zadruga. Na njoj je sudjelovalo 29 zadruga, od njih ukupno 43 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje.

-Angažmanom u zadrugama pokazujete svoju kreativnost, njegujete tradiciju i običaje svog kraja i Zagrebačke županije, ali pokazujete i duh zajedništva, kao i duh poduzetništva i vjerujem da će neki od vas u budućnosti postati vrijedni poduzetnici i obrtnici – pohvalio je mlade zadrugare zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te dodao da je Zagrebačka županija u 2023. godini osigurala više od 17 tisuća eura za učeničke zadruge.

Istaknuo je i da zadruge okupljaju oko 5200 učenika koji su velika snaga i ponos Zagrebačke županije.

Zadovoljstvo viđenim na smotri izrazio je i načelnik Općine Dubravica Marin Štritof koji je istaknuo važnost rada i stvaranja vlastitim rukama od najmlađe dobi.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.