Now Reading:
Učenici Zagrebačke županije pokazali kreativnost, njegovanje tradicije i običaja: Općina Dubravica domaćin županijske smotre zadruga
Full Article 1 minutes read

Učenici Zagrebačke županije pokazali kreativnost, njegovanje tradicije i običaja: Općina Dubravica domaćin županijske smotre zadruga

U sportskoj dvorani Područne škole Pavla Štoosa u Dubravici u četvrtak je održana Županijska smotra učeničkih zadruga. Na njoj je sudjelovalo 29 zadruga, od njih ukupno 43 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje.

-Angažmanom u zadrugama pokazujete svoju kreativnost, njegujete tradiciju i običaje svog kraja i Zagrebačke županije, ali pokazujete i duh zajedništva, kao i duh poduzetništva i vjerujem da će neki od vas u budućnosti postati vrijedni poduzetnici i obrtnici – pohvalio je mlade zadrugare zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te dodao da je Zagrebačka županija u 2023. godini osigurala više od 17 tisuća eura za učeničke zadruge.

Istaknuo je i da zadruge okupljaju oko 5200 učenika koji su velika snaga i ponos Zagrebačke županije.

Zadovoljstvo viđenim na smotri izrazio je i načelnik Općine Dubravica Marin Štritof koji je istaknuo važnost rada i stvaranja vlastitim rukama od najmlađe dobi.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.