Now Reading:
Strava i užas u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh: Mrtva tijela leže mjesecima na podu mrtvačnice
Full Article 2 minutes read

Strava i užas u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh: Mrtva tijela leže mjesecima na podu mrtvačnice

Portal Index objavio je snimku čitatelja za koju tvrde da je stara nešto više od dva tjedna, a koja prikazuje posmrtne ostatke koji su poredani na podu mrtvačnice u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh. Riječ je o najmanje sedam mrtvih tijela koja leže na podu Zavoda za patologiju te bolnice, dok najmanje četiri, pokrivena plahtom, leže na bolničkim transportnim kolicima.

Index također piše kako iz ravnateljstva tog KBC-a snimku ne demantiraju, već kažu da se zbog nedovoljnog broja hladnjaka, tijela preminulih moraju, dok se ne oslobodi hladnjak, privremeno smještati u prostoru mrtvačnice.

O svemu su se oglasili i iz Ministarstva zdravstva te navode da su zaprimili predstavke na nehumane uvjete rada u tom Zavodu u kojima se navodi da ne radi klima i ventilacija dvije godine čime je ugroženo zdravlje kolega, a jedan od njih je trpio i zdravstvene posljedice. Iznosi se i činjenica da preminuli pacijenti leže u Zavodu, jedan 14 mjeseci, drugi 9 mjeseci, koji su u raspadnutom stanju što je rezultiralo neizdrživim smradom u prostoru bez ventilacije što ne odgovara primjerenim uvjetima za rad, prenosi N1.

Djelatnici su, kažu u predstavki, zamolili ravnateljicu da riješi slučaj, međutim, tvrde, nema sluha za tu temu kao niti druge probleme u njenoj bolnici.

Kako piše N1, Ministarstvo zdravstva je upozorilo ravnateljicu KB Sveti Duh Ana-Mariju Šimundić da je dužna u suradnji s tijelima ustanove i osnivačem, Gradom Zagrebom, te probleme rješavati, a predstavke su također ustupljene sanitarnoj inspekciji koja djeluje u sklopu Državnog inspektorata RH.

www.sjever.hr/www.n1info.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.