Now Reading:
Područna škola Prišlin slavi 150. rođendan – Zamjenica Petek: Nadam se da ćemo uskoro ispuniti vašu rođendansku želju da imate novu školsku zgradu!
Full Article 3 minutes read

Područna škola Prišlin slavi 150. rođendan – Zamjenica Petek: Nadam se da ćemo uskoro ispuniti vašu rođendansku želju da imate novu školsku zgradu!

Područna škola Prišlin, jedna od pet područnih škola OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli, ove godine obilježava 150. rođendan, a tim je povodom u četvrtak organizirana svečanost na koju je stigla i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek.

PŠ Prišlin jedna je od najstarijih i najveća područna škola na području Općine Hum na Sutli, istaknula je ravnateljica Biserka Špiljak, zahvalivši svim kolegama učiteljima i ostalim djelatnicima na predanom radu.

-Svi ovi učitelji su kroz mnoge godine sudjelovali u radu ove škole, pridonosili kvaliteti i uspješnosti i nesebično sebe davali u obrazovanje mnogih učenika ove škole, a posebno čestitam učiteljima u mirovini – gospođi Veri i Vladi Kolarcu, Vesni Kovačić i učiteljici Veri Kovačić – rekla je ravnateljica.

Zamjenica Petek okupljene je pozdravila uime osnivača škole – Krapinsko-zagorske županije te je istaknula da je ovo odlična prigoda za prisjećanje na sve ono važno što se u stoljeće i pol radilo u Područnoj školi Prišlin.

-150 godina u životu je jako puno i zapravo mi svi, još uvijek, ne možemo doživjeti 150 godina. 150 godina djelovanja i rada jedne škole zaista je veliki jubilej i ozbiljan događaj. Jako puno djece je prošlo kroz ovu školsku zgradu, jako puno učiteljica i učitelja, roditelja – kazala je Petek.

Podsjetila je da je Krapinsko-zagorska županija osnivač 30 osnovnih i devet srednjih škola, kao i da 30 osnovnih škola ima još 50 područnih, što znači da Županija brine o oko stotinjak zgrada.

-Znamo za vašu rođendansku želju, sasvim je logična i realna – vaša želja za 150. rođendan je nova školska zgrada i mi u Županiji razgovaramo o toj opciji. U međuvremenu smo uložili u školu, da uvjete za rad i učenje učinimo najboljim mogućim u odnosu na starost zgrade, a izgradnja nove školske zgrade bit će za nas veliki izazov – poručila je Petek.

Dodala je da je iznimno važno da u školi ostane isti broj učenika, odnosno da se broj i poveća te istaknula da je Prišlin interesantan mladim obiteljima te da stoga vjeruje da će u budućnosti doista biti i više učenika koji će polaziti područnu školu.

-I sama sam učiteljica i znam što znači raditi u razredu, koliko je to, pogotovo u današnje vrijeme, izazovno i koliko treba znanja, ljubavi, entuzijazma i fleksibilnosti da odgojno-obrazovni rad u razredu bude kvalitetan, interesantan djeci i prije svega, u skladu s njihovim potrebama, a upravo se tako radi u ovoj školi. Osluškujući potrebe i interese djece, u suradnji s lokalnom zajednicom, ovdje se djecu od malena uči kako biti odgovoran član društvene zajednice. Želim da u Područnoj školi Prišlin odzvanjaju radost, smijeh i cika djece, a djeci da budu znatiželjni, da puno uče i raduju se životu – poručila je Petek.

Uime KZŽ, županova je zamjenica predala Zahvalnicu uz 180. obljetnicu školstva u Humu na Sutli, povodom 150 godina rada te za predan rad u obrazovanju, kao jamstvo napretka i uspjeha društva u cjelini.

a.kučić/sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.