Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Prvi dio vikenda dobar, a onda nova promjena vremena uz kišu i pad temperature
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Prvi dio vikenda dobar, a onda nova promjena vremena uz kišu i pad temperature

Uživali smo u lijepom četvrtku, a i petak će biti takav, no krajem vikenda stiže nova promjena vremena, zato – uživajmo dok možemo!

DHMZ je objavio da će danas biti djelomice, a u Slavoniji te na srednjem i južnom Jadranu pretežno sunčano. Uz jači razvoj oblaka popodnevni lokalni pljuskovi očekuju su uglavnom u gorju, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Ujutro ponegdje moguća magla.
Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni, a ujutro na sjevernom dijelu i bura.

Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 8 od 13, a najviša dnevna većinom između 16 i 21 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Vrijeme će povoljno djelovati na raspoloženje kod meteoropata i olakšavati podnošenje bolesti kroničnim bolesnicima. Mnogim ljudima će podržavati dobru koncentraciju, radni elan i učinak. Boravak na otvorenom bit će ugodan u sve duljem dijelu dana.

Izgledi vremena

U subotu pretežno sunčano. U nedjelju sa zapada porast naoblake, krajem dana mjestimice već i kiša. U ponedjeljak promjenljivo, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u nedjelju ponegdje umjeren jugozapadni. Na moru u subotu slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a u nedjelju će jačati jugo, zatim u ponedjeljak slabjeti.

Tijekom vikenda toplije, a zatim niža dnevna temperatura.

sjever.hr/meteo.hr
21.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.