Now Reading:
Prijatelji i kolege opraštaju se od tragično poginulog Marijana: žurio na sastanak DVD-a, umjesto njega stigla najgora vijest
Full Article 2 minutes read

Prijatelji i kolege opraštaju se od tragično poginulog Marijana: žurio na sastanak DVD-a, umjesto njega stigla najgora vijest

Evo me, dolazim, rekao je u srijedu oko 19.15 sati Marijan Blažeka na telefonski poziv kolegama iz DVD-a Donji Kraljevec dok se vozio autocestom A4 Zagreb – Goričan. Kolege su ga čekali na sastanku, ali umjesto da stigne Marijan, za 40-ak minuta stigla je vijest da je poginuo, pišu 24sata.

Podsjetimo, on je u srijedu navečer automobilom udario u betonski razdjelnik između drugog i trećeg naplatnog traka na izlasku s autoceste Goričan. Udarac je bio toliko silovit i strašan da je na mjestu preminuo.

Tog kobnog dana bio je u posjetu bolesnom prijatelju, inače vatrogascu iz Sesvetskog Kraljevca, koji je na rehabilitaciji u Varaždinskim Toplicama. Neplanirano se dulje zadržao pa je žurio na sastanak, a život je izgubio devet kilometara od rodnog mjesta.

U Donjem Kraljevcu svi su u šoku. Marijana znaju kao nesebičnog čovjeka i dugogodišnjeg istaknutog člana lokalnog DVD-a u kojemu je obavljao najviše dužnosti, a zadnje je bio zapovjednik. Svi o njemu govore biranim riječima, toplo. Po struci je alatničar, a zadnje radno mjesto mu je bilo na Hidroelektrani Donja Dubrava, pišu 24sata.

-Od malih nogu je član našega društva u kojemu je obavljao istaknute dužnosti. No važnije od toga je njegova nesebičnost. Uvijek se odazivao na pozive kad je negdje trebalo ići. Od poplave u Sunji, potresa na Baniji do redovitog odlaska na Jadran, kad je društvo išlo na ispomoć – rekao je za 24sata Dragutin Glad, predsjednik DVD-a.

Prijatelji i kolege iz DVD-a Donji Kraljevec oprostili su se od njega objavom na Facebooku:

-Sa velikom tugom javljamo da je jučer u kasnim večernjim satima tragično preminuo član našeg društva, zapovjednik DVD-a Donji Kraljevec, zapovjednik VZO Donji Kraljevec i član zapovjedništva VZ Međimurske županije g. Marijan Blažeka. Počivao u miru prijatelju… Posljednji ispraćaj bit će u petak 21.4.2023. godine u 16:00 sati na groblju u Donjem Kraljevcu – stoji u njihovoj objavi.

Foto: FB DVD Donji Kraljevec
www.sjever.hr / 24sata.hr
21.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.