Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama započinju radovi na sanaciji mosta na Bednji! Ratković: Još jedan veliki infrastrukturni projekt u Varaždinskim Toplicama
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskim Toplicama započinju radovi na sanaciji mosta na Bednji! Ratković: Još jedan veliki infrastrukturni projekt u Varaždinskim Toplicama

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice, Dragica Ratković potpisala je s Ivanom Ciglarom, direktorom firme Portal d.o.o. iz Hrašćice ugovor o izvođenju radova na sanaciji mosta na Bednji.

Radi se o sanaciji drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine. Ranije ove godine Gradu Varaždinske Toplice odobren je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih troškova projekta sanacije od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Gradonačelnica Ratković ne krije zadovoljstvo pronalaskom izvođača radova te se nada što bržoj sanaciji mosta.

Potpisali smo ugovor o sanaciji drvenog mosta na rijeci Bednji koje spaja mjesto Tuhovec s mjestom Lovrentovec, odnosno sa županijskom cestom. Most je oštećen tijekom potresa te prijavom na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobren nam je najveći mogući iznos bespovratnih sredstava. Ovo je samo još jedan od mnogih velikih infrastrukturnih projekata u Varaždinskim Toplicama te smo sretni što smo pronašli izvođača radova i toplo se nadamo da će sve u roku biti izvedeno – rekla je Ratković.

Svrha sanacije mosta je uspostava redovnog funkcioniranja prometovanja, sigurne prohodnosti oštećenog mosta te vraćanje infrastrukture u funkciju i stanje kakvo je bilo prije oštećenja, a radove će izvoditi firma Portal.

Vrijednost potpisanog ugovora je 316.709 eura + PDV. Nisam još bio na licu mjesta, ali sam vidio preko fotografija kako to izgleda, dakle, radi se o kompletnoj obnovi drvenoga mosta. Početak radova je prema ugovoru određen – 10 dana od potpisa, a imamo rok od 45 dana za izvođenje – zaključio je Ciglar.

sjever.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.