Now Reading:
U Krapini se prisjetili jednog od najpoznatijih sinova Krapine – dr. Ljudevita Gaja
Full Article 1 minutes read

U Krapini se prisjetili jednog od najpoznatijih sinova Krapine – dr. Ljudevita Gaja

U povodu obilježavanja 151. godišnjice smrti znamenitog Krapinčana dr. Ljudevita Gaja, predstavnici Grada Krapine, kao i gradskih ustanova, na središnjem gradskom trgu, kod spomenika dr. Ljudevitu Gaju, položili su vijenac i zapalili svijeće kako bi se na taj način odalo priznanje jednom od najpoznatijih Krapinčana.

Grad Krapina, odnosno mi Krapinčani uistinu moramo biti ponosni jer je bilo puno osoba kroz povijest koji su obilježili, ne samo ovaj dio Hrvatske, nego i cijelu našu domovinu. Grad Krapina je prepoznat po mnogočemu u domovini i svijetu, a svakako je jedna od tih prepoznatljivosti i naš poznati Krapinčanin Ljudevit Gaj. On je uistinu obilježio našu povijest što se tiče jezikoslovlja, ali i mnogih drugih stvari – kazao je u povodu godišnjice smrti dr. Ljudevita Gaja gradonačelnik Gregurović.

Uz gradonačelnika Gregurovića, na obilježavanju obljetnice smrti dr. Ljudevita Gaja bili su i njegov zamjenik Ivica Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović. Uz njih na obilježavanje su stigle i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Grozdana Pavlović te ravnateljica OŠ Ljudevit Gaj, Vlatka Družinec, ravnateljica OŠ August Cesarec Matilda Juričev Žigman te ravnateljica Gradske knjižnice Krapina Maja Vukina Bogović.

sjever.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.