Now Reading:
Uz Dan Koprivničko-križevačke županije, upoznajte sustav civilne zaštite – na Tehničkom zboru razgledajte opremu i doznajte sve o novinama sustava
Full Article 2 minutes read

Uz Dan Koprivničko-križevačke županije, upoznajte sustav civilne zaštite – na Tehničkom zboru razgledajte opremu i doznajte sve o novinama sustava

U organizaciji županijskog Stožera civilne zaštite i Koprivničko-križevačke županije, a povodom njezine 30. obljetnice, organizirat će se Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite.

Zbor će se održati u četvrtak, 20. travnja 2023. godine od 10,00 do 13,00 sati na prostoru Sajmišta u Koprivnici. Svečano otvorenje Tehničkog zbora na rasporedu je u 10 sati.

Od službi civilne zaštite na Tehničkom zboru sudjeluju Hrvatska vatrogasna zajednica, Hrvatski Crveni križ i Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Ravnateljstvo civilne zaštite, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja i HGSS Stanica Koprivnica, Policijska uprava koprivničko-križevačka i Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Od opreme će se predstaviti različita vozila i cisterne, čamci, oprema za spašavanje i djelovanje u kriznim situacijama, medicinska oprema, policijska oprema i slično. Pripadnici službi civilne zaštite posjetiteljima će, uz suvremenu opremu, prezentirati i novine u unaprjeđenju sustava civilne zaštite.

Tehnički zbor bit će edukativnog karaktera, usmjeren na djecu vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi kojima će navedene službe prezentirati svoj djelokrug rada. Obzirom na krizne situacije s kojima smo bili suočeni posljednjih godina, od izuzetne je važnosti ovladati osnovnim informacijama od najranije dobi, a takva znanja mogu pomoći u spašavanju života.

Sustav civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije funkcionira na najvišoj mogućnoj razini te je u brojnim kriznim situacijama – od pandemije, poplava, potresa, migrantske krize te rata u Ukrajini, pokazao iznimnu operativnost, stručnost i organiziranost. S velikim ponosom možemo istaknuti izvrsnu suradnju i kvalitetnu komunikaciju svih žurnih službi čime se dodatno ulijeva povjerenje i sigurnost građanima, a Županija će i nadalje nastaviti pružati podršku i potporu sustavu civilne zaštite.

Dođite u četvrtak, 20. travnja s početkom u 10 sati na koprivničko Sajmište i podržite sudionike sustava civilne zaštite koji predano i kvalitetno brinu o našoj zaštiti i sigurnosti!

sjever.hr/kckzz.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.