Now Reading:
Uz Dan Koprivničko-križevačke županije, upoznajte sustav civilne zaštite – na Tehničkom zboru razgledajte opremu i doznajte sve o novinama sustava
Full Article 2 minutes read

Uz Dan Koprivničko-križevačke županije, upoznajte sustav civilne zaštite – na Tehničkom zboru razgledajte opremu i doznajte sve o novinama sustava

U organizaciji županijskog Stožera civilne zaštite i Koprivničko-križevačke županije, a povodom njezine 30. obljetnice, organizirat će se Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite.

Zbor će se održati u četvrtak, 20. travnja 2023. godine od 10,00 do 13,00 sati na prostoru Sajmišta u Koprivnici. Svečano otvorenje Tehničkog zbora na rasporedu je u 10 sati.

Od službi civilne zaštite na Tehničkom zboru sudjeluju Hrvatska vatrogasna zajednica, Hrvatski Crveni križ i Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Ravnateljstvo civilne zaštite, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja i HGSS Stanica Koprivnica, Policijska uprava koprivničko-križevačka i Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Od opreme će se predstaviti različita vozila i cisterne, čamci, oprema za spašavanje i djelovanje u kriznim situacijama, medicinska oprema, policijska oprema i slično. Pripadnici službi civilne zaštite posjetiteljima će, uz suvremenu opremu, prezentirati i novine u unaprjeđenju sustava civilne zaštite.

Tehnički zbor bit će edukativnog karaktera, usmjeren na djecu vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi kojima će navedene službe prezentirati svoj djelokrug rada. Obzirom na krizne situacije s kojima smo bili suočeni posljednjih godina, od izuzetne je važnosti ovladati osnovnim informacijama od najranije dobi, a takva znanja mogu pomoći u spašavanju života.

Sustav civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije funkcionira na najvišoj mogućnoj razini te je u brojnim kriznim situacijama – od pandemije, poplava, potresa, migrantske krize te rata u Ukrajini, pokazao iznimnu operativnost, stručnost i organiziranost. S velikim ponosom možemo istaknuti izvrsnu suradnju i kvalitetnu komunikaciju svih žurnih službi čime se dodatno ulijeva povjerenje i sigurnost građanima, a Županija će i nadalje nastaviti pružati podršku i potporu sustavu civilne zaštite.

Dođite u četvrtak, 20. travnja s početkom u 10 sati na koprivničko Sajmište i podržite sudionike sustava civilne zaštite koji predano i kvalitetno brinu o našoj zaštiti i sigurnosti!

sjever.hr/kckzz.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.