Now Reading:
Detalji naleta vlaka u Ludbregu: muškarac se unatoč spuštenoj rampi nije zaustavio, u bolnici je
Full Article 2 minutes read

Detalji naleta vlaka u Ludbregu: muškarac se unatoč spuštenoj rampi nije zaustavio, u bolnici je

Nakon što smo u ponedjeljak izvijestili o naletu vlaka na osobno vozilo na pružnom prijelazu u Frankopanskoj ulici u Ludbregu, u utorak se o nesreći oglasila i Policijska uprava varaždinska iz koje su priopćili kako se 68-godišnji muškarac unatoč spuštenoj rampi na prijelazu nije zaustavio.

Podsjetimo, do naleta vlaka došlo je u ponedjeljak oko 12.35 sati, a ozlijeđen je 68-godišnji vozač osobnog vozila.

On je upravljao osobnim vozilom Frankopanskom ulicom iz smjera državne ceste D-2 u smjeru centra Ludbrega. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, nije se zaustavio pred prijelazom, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten te su bili uključeni svjetlosni i zvučni znaci radi nailaska vlaka, izvijestila je varaždinska policija.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u spušteni polubranik pružnog prijelaza, nakon čega se nastavio kretati preko pružnog prijelaza. Pritom je u desni bočni dio njegovog vozila, udarila lokomotiva teretnog vlaka koji je prometovao iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice.

Osobno je vozilo od siline udara odbačeno u lijevu stranu van kolnika, na zelenu površinu. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na liječenju, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Foto: arhiva
www.sjever.hr
18.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.