Now Reading:
Detalji naleta vlaka u Ludbregu: muškarac se unatoč spuštenoj rampi nije zaustavio, u bolnici je
Full Article 2 minutes read

Detalji naleta vlaka u Ludbregu: muškarac se unatoč spuštenoj rampi nije zaustavio, u bolnici je

Nakon što smo u ponedjeljak izvijestili o naletu vlaka na osobno vozilo na pružnom prijelazu u Frankopanskoj ulici u Ludbregu, u utorak se o nesreći oglasila i Policijska uprava varaždinska iz koje su priopćili kako se 68-godišnji muškarac unatoč spuštenoj rampi na prijelazu nije zaustavio.

Podsjetimo, do naleta vlaka došlo je u ponedjeljak oko 12.35 sati, a ozlijeđen je 68-godišnji vozač osobnog vozila.

On je upravljao osobnim vozilom Frankopanskom ulicom iz smjera državne ceste D-2 u smjeru centra Ludbrega. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, nije se zaustavio pred prijelazom, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten te su bili uključeni svjetlosni i zvučni znaci radi nailaska vlaka, izvijestila je varaždinska policija.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u spušteni polubranik pružnog prijelaza, nakon čega se nastavio kretati preko pružnog prijelaza. Pritom je u desni bočni dio njegovog vozila, udarila lokomotiva teretnog vlaka koji je prometovao iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice.

Osobno je vozilo od siline udara odbačeno u lijevu stranu van kolnika, na zelenu površinu. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na liječenju, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Foto: arhiva
www.sjever.hr
18.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.