Now Reading:
Već sljedeći tjedan konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća – Bosilj: Prekidamo ovu agoniju koja je trajala pet mjeseci
Full Article 3 minutes read

Već sljedeći tjedan konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća – Bosilj: Prekidamo ovu agoniju koja je trajala pet mjeseci

Dva dana nakon izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina na kojima je lista gradonačelnika Nevena Bosilja osvojila apsolutnu većinu mandata, čelni čovjek Grada i njegov zamjenik najavili su kako će konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća biti već sljedeći tjedan.

Zahvalivši građanima što su svoje povjerenje dali SDP-ovoj listi koja je u Gradskom vijeću osvojila apsolutnu većinu, odnosno 12 mjesta od njih 21, Bosilj je kazao kako bi rezultati trebali postati službeni već u srijedu te kako konstituirajuću sjednicu Vijeća pripremaju za sljedeći tjedan, najvjerojatnije u četvrtak ili petak.

-Moramo formirati odbore Gradskog vijeća, a ovih dana će biti gotov proračun koji će morati ići u javno savjetovanje i nakon toga u prvom tjednu svibnja održat će se prva radna sjednica na kojoj će se usvojiti novi varaždinski proračun i prekinut ćemo ovu agoniju koja je trajala pet mjeseci – najavio je Bosilj.

Dodao je da vijećnike na prvoj radnoj sjednici očekuje podosta točaka uključujući i proračun.

-Pred novim vijećnicima naći će se opširan dnevni red jer se poprilično toga nakupilo. I čim izglasamo proračun i objavimo ga u službenom glasniku, u tjednu iza izaći će pregršt natječaja, javnih nabava i ono najbitnije, odmah će ići natječaj za vrtić u Hrašćici i natječaj za izradu glavnog projekta za Kućansku rampu, s obzirom na to da imamo lokacijsku dozvolu – rekao je prvi čovjek Varaždina.

Istaknuo je kako je trenutno u Grad stižu nove ponude banaka za kreditiranje vezano uz rješavanje varaždinskih bala, budući da su se uvjeti na tržištu promijenili.

-Da bi sve te odluke mogli donijeti moramo imati odbore Gradskog vijeća tako da postoji određena procedura i ja bi najradije da mi već sutra možemo održati konstituirajuću sjednicu i donijeti proračun, no rokovi su takvi kakvi jesu i mi radimo najbrže što možemo i vjerujem da smo prevladali ovu krizu koja je iza nas – zaključio je gradonačelnik Bosilj.

Njegov zamjenik Miroslav Marković rekao je kako će pozvati predstavnike svih stranaka koje su ušle u Vijeće budući da su otvoreni za suradnju sa svima.

-Želimo da bez obzira što imamo većinu, imamo kvalitetno vijeće, kvalitetne rasprave, sve ovo što dolazi da imamo i oporbu i u odborima pa ćemo probati dogovoriti s njima. Njima pripada jedno mjesto potpredsjednika vijeća, mi ćemo kroz našu stranku koja evo kroz dan dva, odrediti tko će biti predsjednik Vijeća iz redova SDP-a. Tako da ćemo na konstituirajućoj sjednici izabrati i predsjednika Vijeća. Ali nismo zaboravili ni na naše umirovljenike, čim izglasamo proračun pokrenut ćemo isplatu zakašnjelih uskrsnica i ispričavamo se našim umirovljenicima što su čekali – najavio je Marković.

Naglasio je kako je pred Gradskom upravom puno posla koji se mora što prije obaviti kako bi Varaždinci što prije dobili i sav novac koji inače dobivaju, ali i kako bi se u Gradu ponovno pokrenuli procesi.

-Sretni smo što je ovako završili, jer smatramo da će se na ovakav način kvalitetno moći voditi grad. Očekujemo od svih stranaka koje su u Gradskom vijeću da budu konstruktivne, konstruktivni kritičari, a ne destruktivni kakve smo imali priliku vidjeti kroz zadnjih par mjeseci – zaključio je Marković.

tklopotan / www.sjever.hr
18.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.