Now Reading:
Jedan od najbogatijih Hrvata izbacio vrhunski međimurski krumpir iz Konzuma!!! Kakva će biti reakcija Međimuraca???
Full Article 2 minutes read

Jedan od najbogatijih Hrvata izbacio vrhunski međimurski krumpir iz Konzuma!!! Kakva će biti reakcija Međimuraca???

Nova sjednica Hrvatskog sabora i novi aktualni sat – a prva da probije led ždrijebom je pravo dobila saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

-Temeljne vrijednosti EU su vladavina prava i slobodno tržište. U Hrvatskoj se tržišna pravila razaraju. U Fortenovi ste omogućili Pavlu Vujnovcu da kontrolira 100 posto. Vujnovac je prisilio Konzum da proda najprofitabilniji centar. Upetljan je u aferu Ina, preuzeo je Dalekovod, dali ste suglasnost da PPD proda Petrokemiju. Tko su predatori koje Filipović spominje? U drugim članicama ovakvo djelovanje naziva se mafijom. Pojasnite koja je uloga Vlade u ovim slučajevima – pitanje je Vidović Krišto.

Osim toga iznijela je i tvrdnju da je Vujnovac iz Konzuma istjerao možda i ponajboljeg proizvođača krumpira u Hrvatskoj. Riječ je o tvrtki Dodlek Agro iz Belice. Za ovu međimursku tvrtku inače kažu kako se niti jedan drugi krumpir u Hrvatskoj ne može mjeriti s njenim krumpirom.

Prema riječima Vidović Krišto, upravo je Vujnovac “istjerao” tu tvrtku odnosno njen krumpir iz Konzuma kako bi vrata otvorio jednom francuskom dobavljaču.

Kakva će biti reakcija Međimurca i hoće li bojkotirati odlazak u Konzumove trgovine pokazat će vrijeme.

A o tvrtki Dodlek Agro dovoljno govore brojke. Ona, naime, iza sebe ima tradiciju dugu 62 godine. U ovom trenutku ima 35 zaposlenih i svoje proizvode izvozi na tržišta Ablanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

www.sjever.hr
12.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.