Now Reading:
Jedan od najbogatijih Hrvata izbacio vrhunski međimurski krumpir iz Konzuma!!! Kakva će biti reakcija Međimuraca???
Full Article 2 minutes read

Jedan od najbogatijih Hrvata izbacio vrhunski međimurski krumpir iz Konzuma!!! Kakva će biti reakcija Međimuraca???

Nova sjednica Hrvatskog sabora i novi aktualni sat – a prva da probije led ždrijebom je pravo dobila saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

-Temeljne vrijednosti EU su vladavina prava i slobodno tržište. U Hrvatskoj se tržišna pravila razaraju. U Fortenovi ste omogućili Pavlu Vujnovcu da kontrolira 100 posto. Vujnovac je prisilio Konzum da proda najprofitabilniji centar. Upetljan je u aferu Ina, preuzeo je Dalekovod, dali ste suglasnost da PPD proda Petrokemiju. Tko su predatori koje Filipović spominje? U drugim članicama ovakvo djelovanje naziva se mafijom. Pojasnite koja je uloga Vlade u ovim slučajevima – pitanje je Vidović Krišto.

Osim toga iznijela je i tvrdnju da je Vujnovac iz Konzuma istjerao možda i ponajboljeg proizvođača krumpira u Hrvatskoj. Riječ je o tvrtki Dodlek Agro iz Belice. Za ovu međimursku tvrtku inače kažu kako se niti jedan drugi krumpir u Hrvatskoj ne može mjeriti s njenim krumpirom.

Prema riječima Vidović Krišto, upravo je Vujnovac “istjerao” tu tvrtku odnosno njen krumpir iz Konzuma kako bi vrata otvorio jednom francuskom dobavljaču.

Kakva će biti reakcija Međimurca i hoće li bojkotirati odlazak u Konzumove trgovine pokazat će vrijeme.

A o tvrtki Dodlek Agro dovoljno govore brojke. Ona, naime, iza sebe ima tradiciju dugu 62 godine. U ovom trenutku ima 35 zaposlenih i svoje proizvode izvozi na tržišta Ablanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

www.sjever.hr
12.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.