Now Reading:
Biciklistički pothvat VERA TOUR 2023 i u Zagorju – Makedoncima će se pridružiti Luka Špehar, interventni policajac iz Zlatara
Full Article 2 minutes read

Biciklistički pothvat VERA TOUR 2023 i u Zagorju – Makedoncima će se pridružiti Luka Špehar, interventni policajac iz Zlatara

Bliži se VERA TOUR 2023, pothvat u kojem sudjeluje nekoliko biciklista iz Sjeverne Makedonije koji voze turu od 2750 km kroz Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Albaniju.

Pothvat je počast svim žrtvama bolesti COVID-19, a u čast preminule dr Vere Stojkove koja je umrla od COVID-a.

Događaj podržava Međunarodno policijsko udruženje IPA Sjeverna Makedonija, IPA Regija Skopje, a potporu pružaju članice IPA (International police association) svih država kroz koje ruta prolazi. U Krapinsko-zagorskoj županiji potporu pruža Regionalni klub IPA Hrvatsko zagorje koji je ostvario potrebne kontakte s organizatorom.

Područje PU Krapinsko- zagorske županije prolazi se u utorak, 11. travnja 2023. godine od oko 13,00 sati trasom Novi Golubovec – Kuzminec – Šemnica – Sveti Križ Začretje – Grabrovec – Zabok – Veliko Trgovišće i dalje prema Zagrebu, gdje odlaze u ambasadu MDK. Postoji plan kraćeg zaustavljanja u gradu Zaboku i pružanja okrjepe za sudionike u nekom od restorana koji su na trasi kretanja na području Krapinsko-zagorske županije.

Policijska uprava Krapinsko-zagorska osigurat će pratnju-prethodnicu prometne policije koja će ih prepratiti trasom kroz županiju, a kao simbol potpore ovom pothvatu priključit će se biciklist Luka Špehar, inače policajac Interventne jedinice policije iz Zlatara.

foto: ilustracija(arhiva)
sjever.hr
11.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.