Now Reading:
Povodom uskrsnih blagdana u Općini Petrijanec isplaćena jednokratna novčana potpora
Full Article 2 minutes read

Povodom uskrsnih blagdana u Općini Petrijanec isplaćena jednokratna novčana potpora

Polazeći od pomno izrađenog Programa javnih potreba u društvenim djelatnostima Općine Petrijanec, a uoči uskršnjih blagdana, Općina Petrijanec i ove godine nastavila je s osiguravanjem prigodnih potpora svojim umirovljenicima, odnosno uskrsnica.

Pravo na potporu mogli su ostvariti umirovljenici čija ukupna mirovina (hrvatska i inozemna) ne premašuje iznos od 300,00 eura, a iznos uskrsnice je bio 30 eura.

Isplaćene su 242 uskrsnice, koje su se isplaćivale 04. travnja 2023.g.

-Naši su nam umirovljenici mnogo toga ostavili u nasljeđe, a na nama je da uzvratimo zahvalnošću i brigom. Vaša Općina u koju ste uložili godine truda i ljubavi je Općina koja želi pružiti najbolje i najviše svojim građanima starije dobi. Zadatak zajednice je osigurati dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi se našim umirovljenicima, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva. Ove godine podigli smo cenzus za uskrsnice s 2000 kn ili 265.45 eura na 2260.35 kn ili 300 eura, a isto tako povećali smo i iznos jednokratne novčane potpore na 30 eura i na taj način omogućili i razveselili još više umirovljenika iz naše Općine – naglasio je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec.

Foto: petrijanec.hr
sjever.hr/petrijanec.hr
09.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.