Now Reading:
Habijan održao konferenciju za novinare vezano uz uhićenja EU tužiteljstva u Rijeci i Međimurju! ” Je li Grbin znao za ovo što se događa u Rijeci?”
Full Article 2 minutes read

Habijan održao konferenciju za novinare vezano uz uhićenja EU tužiteljstva u Rijeci i Međimurju! ” Je li Grbin znao za ovo što se događa u Rijeci?”

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan održao je konferenciju za novinare vezano uz uhićenja EU tužiteljstva u Rijeci i Međimurju na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

U svom izlaganju Habijan je istaknuo licemjerje i dvostruke kriterije od strane oporbe.

Kada bismo se mi u ovoj situaciji ponašali na jednak način kao oporba, onda bismo mogli postaviti pitanje je li Peđa Grbin znao za ovo što se događa u Rijeci, je li znao što radi najbliža suradnica bivšeg SDP-ovog gradonačelnika. Isto tako mogli bismo postaviti pitanje je li gospođa Ahmetović znala za ono što se događa u SDP-u, odnosno što se događa u Rijeci koja je pod vlašću SDP-a 30 godina – rekao je Habijan i ukazao kako je to razlika između Hrvatske demokratske zajednice i oporbe.

Habijan je naglasio kako korupcija i svako kazneno djelo ima vrlo jasno ime i prezime, a nema stranačkog predznaka. Međutim, smatra kako se vrlo jasno pokazuje distinkcija oporbe.

-Svaki put kada se radi o nekom sličnom slučaju, oporba vrlo jasno etiketira i ističe da se radi o HDZ-u, vrlo jasno, bez obzira na presumpciju nevinosti te traži i zaziva zatvor. Za sada nema zazivanja i najavljivanja da se glavna državna odvjetnica očituje o ovom slučaju, odnosno, zašto ovaj slučaj nije pokrenut od strane DORH-a ili USKOK-a, nego ga vodi Europski javni tužitelj – poručio je Habijan.

Potom je Habijan objasnio kako Vlada i HDZ uvijek ističu da su pravosudna tijela jasno odvojena, samostalna i neovisna te rade svoj posao. Imat će vrlo jasnu podršku i od Vlade i resornog ministarstva.

Osvrnuo se Habijan i na komentar gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja o slučaju objavljenih transkripti u nacionalnom tjedniku.

-Gradonačelnik Bosilj govorio je da su transkripti dokaz da je HDZ rušio proračun. To je doista smiješno. U Gradu Varaždinu pao je proračun zato što je gradonačelnik od 21 ruke skupio sedam. To je isto kao da prilikom izglasavanja državnog proračuna krivite Grmoju ili Grbina da nisu podržali proračun koji predlaže HDZ – zaključio je Habijan.

Input your search keywords and press Enter.