Now Reading:
Predstavljen bogat program nadolazećih Dana Međimurske županije! Posavec: Ovih dana županija će pokazati jednu čvrstu povezanost s regijama
Full Article 3 minutes read

Predstavljen bogat program nadolazećih Dana Međimurske županije! Posavec: Ovih dana županija će pokazati jednu čvrstu povezanost s regijama

U Riznici Međimurja u Čakovcu predstavljen je program ovogodišnjih Dana Međimurske županije koji sa sobom nose više od 70 događanja i manifestacija, a trajat će od srijede, 12. travnja pa sve do subote, 6. svibnja.

Župan Međimurske županije Matija Posavec napomenuo je kako se Dani obilježavaju u spomen i slavu velikana Zrinskih i Frankopana, a naglasio je kako se ove godine navršava i 30 godina od konstituiranja Međimurske županije kao jedinice regionalne samouprave.

-Ovo će biti svojevrsni presjek i analiza svega što smo napravili u posljednjih 30 godina. Smatram da smo se u svakom segmentu uspjeli razviti i voditi jednu politiku u ispravnom smjeru te se možemo ponositi i pohvaliti rezultatima – poručio je župan.

Kroz cijelo vrijeme obilježavanja Međimurske županije, predstavljat će se završene investicije, investicije koje su u tijeku, ali i svi planovi i inicijative koje Grad Čakovec i Međimurska županija imaju. Jedna od inicijativa o kojima je govorio Posavec je preimenovanje mosta preko rijeke Mure koji povezuje Hrvatsku i Mađarsku u Most Zrinskih te definiranje rute Zrinskih i Frankopana kako bi ta ruta dobila oznaku europske kulturne baštine.

Kako je Međimurska županija od ove godine nositelj Green Destinations titule, Posavec je naglasio kako će se poseban naglasak staviti na prirodu i prirodne vrijednosti te na sportske aktivnosti koje uključuju najmlađe.

-Sa svime time želimo jačati naš identitet! Ovih dana županija će pokazati jednu čvrstu povezanost s regijama i našeg opredjeljenja za europske vrijednosti, a u obilježavanju Dana županije će biti uključeno tisuće naših građana, udruge, naša Zrinska garda, Skupština Međimurske županije, općine i gradovi, ustanove i poduzeća te im ovim putem svima zahvaljujem – zaključio je Posavec.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini čestitala je Međimurskoj županiji na 30. obljetnici te istaknula kako će Grad Čakovec biti samo jedan kamenčić u nizu svih događaja koji će se dešavati u doba obilježavanja Dana Međimurske županije.

-Kao što je i prethodnih 30 godina Međimurska županija pokazala i dokazala da razmjerno i jednakomjerno brine o svim svojim općinama i gradovima, tako brinemo i o gradu Čakovcu. Dokazat ćemo da su Međimurci uvijek bili ispred drugih i da mislimo na dobrobit svojih građana. Vjerujem da možemo uspješno dalje, uz zajedništvo, marljivost i radišnost koju je uvijek pokazivao naš narod, naš grad i naša Međimurska županija – poručila je gradonačelnica.

Predsjednik skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina prisjetio se samih početaka i konstituiranja prve županijske skupštine, a najavio je i dva najsvečanija međimurska „blagdana”.

-13. travnja sazvana je Županijska skupština te ćemo tako obilježiti 30. godišnjicu od osnutka i konstituiranja prve županijske skupštine, a Dan međimurske županije obilježit ćemo 30. travnja. Najsvečaniji dio obilježavanja Dana županije bit će dodjela županijskih priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama, organizacijama, tvrtkama – rekao je Glavina.

Upraviteljica međimurske Zaklade „Katruža”, Petra Vadlja zahvalila je dosadašnjem upravitelju Zaklade Matiji Posavcu na dugogodišnjem nesebičnom trudu, angažmanu i doprinosu te najavila humanitarni koncert „Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu”, uz red pjesme i plesa poznatih međimurskih izvođača.

mdjak / www.sjever.hr
05.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.