Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić najavio nove potpore poljoprivrednicima, poduzetnicima i mladim obiteljima
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Škvarić najavio nove potpore poljoprivrednicima, poduzetnicima i mladim obiteljima

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Lepoglave održanoj u ponedjeljak, izabran je novi predsjednik Vijeća – Robert Dukarić iz redova HDZ-a.

Gradonačelnik Marijan Škvarić najavio je da se, nakon izgradnje temelja društveno-vatrogasnog doma u Kamenici, u ovoj godini planira pokretanje sljedeće faze izgradnje doma za što su u proračunu i osigurana potrebna sredstva. Dodao je da se za nastavak izgradnje doma planira i korištenje sredstava iz fondova Europske unije.

Inače, napomenuo je i da je Županijska uprava za ceste u ovoj godini, na inicijativu Grada, ostvarila sredstva na natječaju Fonda solidarnosti kojima je u ovoj godini na lepoglavskom području sanirano jedno klizište, dok je drugo u fazi završetka. Preostala će klizišta, prema najavi ŽUC-a i varaždinskog župana Anđelka Stričaka, biti sanirana tijekom ove godine, a u ovoj i idućoj bit će asfaltirana i prometnica kroz Kameničko Podgorje.

Grad Lepoglava će sredstvima iz Fonda solidarnosti sanirati klizišta, oko 10 kilometara nerazvrstanih cesta na pograničnom gradskom području i most Putine.

Gradonačelnik je najavio da će Grad ove godine pokrenuti programe potpore za poljoprivrednike te male i mikro poduzetnike kao i program demografskih potpora za mlade obitelji. Budući da Lepoglava muku muči s parkiranjem automobila u središnjem gradskom parku, gradonačelnik Škvarić najavio je skoro uređenje parka u koji će biti zabranjen ulazak automobilima i da će se do tada u rješavanje problema uključiti policija i komunalno redarstvo. Cilj je, dodao je gradonačelnik, cjelokupno uređenje centra grada.

Uz novi društveno-vatrogasni dom u Kamenici, vatrogasni bi dom uskoro mogao niknuti i u Lepoglavi. Prema riječima čelnog čovjeka Grada, projektna dokumentacija je spremna, a čeka se otvaranje natječaja na koji će biti prijavljen projekt njegove izgradnje.

Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je niz izvješća, a jednoglasno je prihvaćen i prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna. Riječ je potrebi usklađivanja prihoda i rashoda proračuna s obzirom na dobivena bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od elementarnih nepogoda i potresa u visini od 2,3 milijuna eura.

www.sjever.hr / lepoglava.hr
04.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.