Now Reading:
Nakon 1,4 milijuna eura za izgradnju nove crkve u Kravarskom, Zagrebačka županija izdvaja dodatnih 250 tisuća eura – uskoro slijedi njeno otvorenje
Full Article 2 minutes read

Nakon 1,4 milijuna eura za izgradnju nove crkve u Kravarskom, Zagrebačka županija izdvaja dodatnih 250 tisuća eura – uskoro slijedi njeno otvorenje

U svega godinu i tri mjeseca završeni su radovi na izgradnji nove crkve svetog Križa u Kravarskom. U tijeku je unutarnje uređenje, a posvećenje crkve planirano je za prvu nedjelju nakon Uskrsa. Zagrebačka županija temeljem javnog poziva za njenu izgradnju dodijelila je 1,4 milijuna eura, a građevinu crkve u utorak je obišao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

-Neizmjerno mi je drago što je izgradnja nove crkve išla po planu i što će ona uskoro opet biti središte vjerskog života ovoga kraja – rekao je Kožić istaknuvši kako će Zagrebačka županija dodijeliti dodatnih 250 tisuća eura kako bi financijska konstrukcija bila u potpunosti zatvorena.

-Od travnja prošle godine, kada smo raspisali javni poziv za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom, za što nam je Vlada RH oslobodila decentralizirana sredstva, pa do danas je potpisano 75 ugovora u vrijednosti 16,6 milijuna eura – rekao je Kožić, dodavši kako je za područje općine Kravarsko potpisano 8 ugovora ukupne vrijednosti 1,8 milijuna eura, a uz crkvu tu su još drugi objekti poput sanacije Doma kulture, kapele, mrtvačnice i drugo.

Kožić je podsjetio kako su na području Zagrebačke županije u tijeku radovi na sanaciji prometne infrastrukture – mostova, cesta i klizišta u vrijednosti 64 milijuna eura koji su osigurani iz Fonda solidarnosti EU.

Inače, u Kravarskom je nakon potresa stradalo šestotinjak objekata, a u obnovu se krenulo odmah. Danas je u montažnim objektima još devet obitelji.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
04.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.