Now Reading:
USUSRET USKRSNIM BLAGDANIMA Grad Prelog dodijelio blizu 500 novčanih pomoći najranjivijim skupinama građana
Full Article 50 second read

USUSRET USKRSNIM BLAGDANIMA Grad Prelog dodijelio blizu 500 novčanih pomoći najranjivijim skupinama građana

Uoči nadolazećih uskrsnih blagdana, Grad Prelog podijelio je blizu 500 jednokratnih novčanih pomoći kako bi ublažio svakodnevne probleme svojih stanovnika s manjim primanjima.

Naime, gradonačelnik Ljubomir Kolarek donio je Odluku o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od 30 eura umirovljenicima, korisnicima starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina, korisnicima invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a čije mirovine ne prelazi iznos 265,45 eura. Također, novčana pomoć je dodijeljena i osobama bez redovitih prihoda te osobama koje primaju pomoć za uzdržavanje, nezaposlenim osobama te jednočlanim domaćinstvima kao i osobama sa invaliditetom u skladu s uvjetima određenim u Odluci o socijalnoj skrbi Grada Preloga.

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 90 eura dodijeljena je pak mnogočlanim obiteljima slabijeg materijalnog statusa te je tako podijeljeno 484 jednokratnih novčanih pomoći, u ukupnom iznosu od 14.520 eura.

www.sjever.hr
04.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.