Now Reading:
“Vuzem v Krapini” pun pogodak. Još jedna tradicija se stvara u Krapini
Full Article 3 minutes read

“Vuzem v Krapini” pun pogodak. Još jedna tradicija se stvara u Krapini

Ove subote bilo je živo u Parku Matice hrvatske u Krapini a brojni građani koji su posjetili manifestaciju “Vuzem v Krapini” potvrda su da je organizacija tog događanja pun pogodak. Riječ je o manifestaciji koja bi trebala postati tradicionalna uoči samog Uskrsa te na taj način upotpuniti događanja u Krapini tijekom cijele godine.

U sklopu manifestacije održan je Uskrsni sajam na kojem su se mogli kupiti proizvodi vezani uz Uskrs: uskrsni mafini, pisanice, kolači, ukrasni predmeti. Te proizvode izložile su krapinske osnovne škole, vrtići i udruge s područja Grada Krapine.

Na sajmu su bili izloženi i posebni veoma ukusni proizvodi koje su osmislili Turistička zajednica grada Krapine te učenici i profesori iz Srednje škole Pregrada i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u sklopu projekta „Tradicija na suvremen način“ koji je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta.

Uz njih već sedam odranije izložena je i nova velika pisanica kod Glazbenog paviljona uz pregršt malih pisanica, točnije njih 830 u čast 830. rođendana Grada Krapine. Događanje je završilo u kasnijim večernjima satima koncertom Mije Dimšić.

Govoreći o samoj manifestaciji gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović je podsjetio da se kroz godinu održava jako puno manifestacija koje su već postale tradicionalne od Glumačkog festivala u Krapini koji kreće uskoro, Noći pračovjeka, Ljeta u Krapini, Tjedan kajkavske kulture do Adventa u Krapini. Stoga je, napomenu je Gregurović, „Vuzem v Krapini” još jedno sjajno događanje koje na taj način nadopunjuje cjelogodišnju ponudu u Krapini.

-Ovo je manifestacija koju smo pokrenuli prije nekoliko godina kada smo imali, da tako kažem, generalnu probu u Gajevoj ulici. Nažalost došlo je doba pandemije Covida i sve je zamrlo. Sada smo odlučili ponovo pokrenuti “Vuzem v Krapini” na malo drugačiji način ovdje u središnjem gradskom parku – pojasnio je gradonačelnik zadovoljan odazivom građana budući je park bio prepun u subotu navečer.

Osobno je mišljenja da će manifestacija u godinama koje slijede postati još jedno tradicionalno događanje.

-Krapina će na taj način imati jednu manifestaciju koju nemaju baš sve gradovi i općine. Nekako se uvijek ovakva i slična događanja organiziraju u vrijeme Adventa. Mi smo pokrenuli “Vuzem v Krapini” i očekujem da će manifestacija rasti iz godine u godinu i dobivati nove sadržaje – zaključio je Gregurović.

www.sjever.hr 02.04. 2023.

Input your search keywords and press Enter.