Now Reading:
Sočna i ukusna torta od mrkve! Nemojte biti skeptični – ova će vas slastica oboriti s nogu
Full Article 2 minutes read

Sočna i ukusna torta od mrkve! Nemojte biti skeptični – ova će vas slastica oboriti s nogu

Uskrs nam je sve bliže pa je vrijeme da se krene razmišljati o uskršnjem stolu i odabiru savršenih slastica kojima ćete razveseliti ukućane i goste. Stoga miss7 donosi recept za prefinu tortu od mrkve koja bi mogla biti pun pogodak, a možete ga isprobati već danas.

Ovaj je kolač super sočan, ukusan i jednostavno mami na repete! Osim toga, izgleda lijepo i savršeno će se uklopiti u ostatak ponude na uskršnjem stolu. Recept nije previše zahtjevan, a tijekom pripreme dopuštena je i određena doza vlastite kreativnosti.

Sastojci za tijesto:

225 g brašna
pola paketića vinski kamen praška za pecivo
300 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
pola žličice soli
3 žličice cimeta 250 ml suncokretovog ulja
4 jaja
375 g mrkve
100 g nasjeckanih badema
50 g jezgri oraha, usitnjenih

Za preljev:
150 g šećera u prahu
100 g rastopljenog maslaca
200 g punomasnog krem sira pola žličice ekstrakta vanilije

Priprema:
Zagrijte pećnicu (gore/dolje) na 175 stupnjeva. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet pa zatim umiješaj ulje. Dodajte jedno po jedno jaje i miksaj. Ogulite mrkvu, operite je te naribajte. Umiješajte je u tijesto zajedno s bademima.

Podmažite okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obložite papirom za pečenje. Tijesto izlijte u kalup i pecite sat vremena, malo prekrijte pred kraj i ostavite da se ohladi u kalupu. Za preljev rastopite maslac, ostavite da se ohladi i umiješajte šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto. Kolač od mrkve pažljivo prepolovite poprečno i zagladite oko 1/3 preljeva na donjem dijelu, a s preostalom kremom ravnomjerno premažite na i oko torte.

Po želji možete ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.

Foto: screenshot YouTube

www.sjever.hr/miss7.24sata.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.