Now Reading:
POSTIGNUT SPORAZUM! Zagorski srednjoškolci ipak ne ostaju bez autobusnog prijevoza
Full Article 2 minutes read

POSTIGNUT SPORAZUM! Zagorski srednjoškolci ipak ne ostaju bez autobusnog prijevoza

promet vozač

Nakon što smo jučer izvijestili kako se na području Krapinsko – zagorske županije u ponedjeljak ukidaju 42 polaska na linijama javnog linijskog prijevoza kojim se prevoze srednjoškolci, danas stiže novo priopćenje iz Županije na tu temu. Kako navode, prijevoz srednjoškolaca se nastavlja bez smetnji.

Naime, u nedjelju je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar održao sastanak sa vlasnikom Presečki grupe d.o.o., Antunom Presečkim na kojem je postignut dogovor da se prijevoz učenica i učenika srednjih škola, nesmetano nastavlja od sutra, ponedjeljka, 3. travnja ove godine.

Predmet dogovora su 42 polaska na linijama javnog linijskog prijevoza kojima se prevoze učenice i učenici srednjih škola, a za koje je tijekom jučerašnjeg dana bilo najavljeno ukidanje.

– Drago mi je što je ovaj sporazum postignut, prvenstveno zbog učenica i učenika kojima smo omogućili nesmetan dolazak i odlazak s nastave te na mjesta obavljanja praktičnog dijela programa do kraja školske godine 2022./2023. Svjesni smo da prijevoznički sektor ima gorućih problema koji otežavaju poslovanje, za što smo uvijek pokazivali senzibilitet i razumijevanje. Na današnjem sastanku usuglasili smo se oko toga da se u rješavanje tih problema konačno mora uključiti i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kako bi javni linijski prijevoz na području KZŽ u budućnosti nesmetano funkcionirao. Ovim putem ujedno želim zahvaliti Presečki grupi d.o.o. na pokazanom razumijevanju i dosadašnjoj korektnoj suradnji, za koju sam siguran da će se nastaviti i dalje – istaknuo je nakon sastanka župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

www.sjever.hr
02.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.