Now Reading:
Tradicionalni uskrsni sajam „Došel bu Vuzem” okupio brojne posjetitelje – Stubičke Toplice polako, ali sigurno vraćaju se na vrh hrvatskog kontinentalnog turizma
Full Article 3 minutes read

Tradicionalni uskrsni sajam „Došel bu Vuzem” okupio brojne posjetitelje – Stubičke Toplice polako, ali sigurno vraćaju se na vrh hrvatskog kontinentalnog turizma

Ove subote bilo je zaista živo u središtu Općine Stubičke Toplice. Brojni posjetitelji stigli su na tradicionalni, sedmi po redu uskrsni sajam „Došel bu Vuzem” i uživali u bogatoj ponudi proizvoda i ukrasa koje su pripremile vrijedne udruge, OPG-ovi te tamošnja škola, vrtić i učenička zadruga.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji, a kako je pojasnila direktorica Turističke zajednice Stubičke Toplice Bernarda Ivček iz godine u godinu nastoje razvijati turističku ponudu kako bi ovaj kraj ponovno bio predvodnik u kontinentalnom turizmu.

-Na jednom mjestu okupljaju se i OPG-ovi topličkog kraja te se prezentiraju sve naše udruge, škola, vrtić sa svojim prekrasnim radovima što je ujedno i prilika da svi posjetitelji mogu uoči Uskrsa kupiti par zgodnih detalja – pisanica i slično – rekla je Ivček.

Tu su i Udruga Hrvatska žena koja se pobrinula za ukusne i fine tradicijske kolače koji su rađeni prema starinskim receptima, Udruga Peharček sa svojim finim vinima i brojni OPG-ovi sa svojim delikatesama.

-Što se tiče samog Uskrsa i početka turističke sezone, zahvaljujući našem najvećem objektu – Hotel Matija Gubec, nemamo uopće taj prijelaz između zime pa proljeća i ljeta, nego zaista oni su skoro pa cijelu godinu puni. Koriste krasne vikend aranžmane, najveći dio gostiju nam dolazi iz Slovenije. Nakon Slovenije je Njemačka i Austrija i te tri države prednjače sa stranim gostima. Isto tako, primijetili smo da nam je posljednjih 8 mjeseci značajan rast gostiju iz Hrvatske, na primjer iz Istre. Uspjeli smo u onome na čemu smo i radili – objasnila je Ivček.

Josip Beljak, načelnik Općine Stubičke Toplice rekao je kako zahvaljujući njihovim vrijednim udrugama, OPG-ovima, učenicima i vrtićarcima svatko od posjetitelja po simboličnoj cijeni može kupiti nešto što će krasiti njihov uskrsni stol.

Naglasio je kako se Stubičke Toplice polako, ali sigurno vraćaju na mjesto predvodnika kontinentalnog turizma.

-Do prije sedam godina praktički smo bili turistički mrtvi, a danas već imamo blizu 100.000 noćenja zahvaljujući klimi u kojoj su niknule brojne kuće za odmor koje su posjećene tijekom cijele godine. Uskrs kao početak sezone za Stubičke Toplice ne vrijedi jer je zimska sezona što se tiče hotela i Specijalne bolnice udarna, a u ljetnim mjesecima, kuće za odmor su pune – napomenuo je Beljak.

Prema podacima o broju noćenja, Stubičke Toplice vratile su se na stare slave, a iako više nema kupališta, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice je izgradila vanjski bazen, a na Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavljeni su i projekti izgradnje nekoliko manjih.

-Nadam se da ćemo na tim natječajima proći, započeti s gradnjom vanjskog kupališta i u sljedećim godinama moći reći da smo vratili i brojeve što se tiče dnevnih turista, a ove koje se tiču vikend turista smo praktički već i nadmašili – istaknuo je Beljak.

A valja naglasiti i da cijeloj turističkoj priči u Stubičkim Toplicama doprinosi i Mali ulični festival koji je u nekoliko godina postao prepoznatljiv diljem Zagorja i šire.

-Ove godine Mali ulični festival održat će od 9. do 11. lipnja i pozivam ljude da se informiraju o programu jer nas stvarno očekuje pregršt odlične zabave, od vrhunskih predstava, koncerata, uličnih zabavljača, pa do urbanog uličnog štimunga koji ovaj Mali ulični festival čini specifičnim – najavio je Beljak.

tklopotan / www.sjever.hr
01.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.