Now Reading:
Potpisana Povelja o prijateljstvu sportskih zajednica Velike Gorice i Preloga
Full Article 2 minutes read

Potpisana Povelja o prijateljstvu sportskih zajednica Velike Gorice i Preloga

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, dugogodišnje prijateljstvo i suradnju sa Zajednicom sportskih udruga Grada Velika Gorica okrunila je potpisivanjem Povelje o suradnji.

Povelja „Sportske zajednice prijatelji“ potpisana je s namjerom učvršćivanja međusobne suradnje, razmjene iskustava, zbližavanja članstva, stvaranja trajnih sportskih veza te suradnje na promociji i razvoju sporta gradova Velika Gorica i Prelog.

Povelju su potpisali predsjednici i tajnici sportskih zajednica Goran Kovačić i Darko Blažinčić s jedne te Dejan Naranđa i Neven Hercigonja s druge strane, a svoj potpis na Povelju stavio je i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

Delegaciju Grada Preloga predvodio je predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

-Ono što mene osobno veže sa Velikom Goricom su brojne ljute odigrane rukometne utakmice. Niti i poveznica ima u sportu, a tu su naravno i brojna prijateljstva, zbog čega mi je drago što ćemo ostati u dobrim i prijateljskim odnosima te se nadam uspješnim zajedničkim sportskim projektima – naglasio je Ujlaki.

Svečanom činu potpisivanja, upriličenom u Gradskoj upravi Velike Gorice, nazočio je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

-Mi kao Grad dajemo podršku našim sportskim udrugama. Drago nam je što možemo svjedočiti kruni vašeg rada i suradnje, gdje ovom Poveljom najbolje manifestirate sport. Sport je taj koji povezuje i usavršava, a isto tako sport je danas najjeftinija prevencija – istaknuo je Ačkar.

Kovačić i Naranđa istaknuli su veliko zadovoljstvo potpisivanjem Povelje te nadu da će dvije sportske obitelji, ona Velike Gorice koja broji 52 punopravne članice s više od 7000 sportaša i ona Grada Preloga, koja broji tridesetak udruga s preko 1200 registriranih sportaša, što uspješnije surađivati.

Foto: prelog.hr
sjever.hr/prelog.hr
01.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.