Now Reading:
TUŽNA VIJEST Umrla je naša Regica
Full Article 2 minutes read

TUŽNA VIJEST Umrla je naša Regica

U 89. godini preminula je glumica Smiljka Bencet Jagarić. Vijest o smrti potvrdili su iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Smiljka je bila poznata po svojoj ulozi omiljene Regice u seriji ‘Gruntovčani’.

Kako doznaje portal 24 sata, imala je problema sa srcem. Detalji sprovoda još se ne znaju.

Smiljka Bencet-Jagarić rođena je u Novom Sadu 11. lipnja 1934. godine. Bila je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, a osim po ulozi Regice, bila je najpoznatija po ulogama u serijama Mejaši, Inspektor Vinko i Dirigenti i mužikaši, piše Index.

U Zagrebu je završila Zemaljsku glumačku školu, a potom je glumila u varaždinskom HNK-u, pa u kazalištima u Bjelovaru i Karlovcu te u splitskom HNK-u. Od 1965. je živjela u Zagrebu te je glumila u kazalištu Komedija sve do umirovljenja 1991. godine.

Odigrala je 131 ulogu u više od 3 tisuće predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog.

Do uloge Regice u Gruntovčanima i Mejašima, koja je obilježila njenu karijeru došl jea igrom slučaja. Glumica za koju je ta uloga bila predviđena Nela Eržišnik razboljela se, zbog čega je trebalo naći zamjenu. Šermentovi su se sjetili Smiljke Bencet-Jagarić i nazvali ju u 11 navečer. Na suprugov savjet prihvatila je ulogu.

screenshot/youtube
sjever.hr/24sata.hr/index.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.